2019-03-11

Afternoon Tea verden over

En klassisk Afternoon Tea består av et bord fullt av godsaker, scones, sandwicher og mange ulike tesorter, på et fin oppdekket bord. Tradisjonen er opprinnelig fra England, men i dag kan du nyte en Afternoon Tea på mange ulike måter og steder i verden. Her kommer tips til noen ekte gullkorn, både tradisjonelle og med en liten vri!

Tradisjonen med Afternoon Tea har eksistert siden 1800-tallet i England. Det sies at det var Hertuginnen Anna av Bedford som innførte tradisjonen som deretter ble utviklet videre. I dag serveres Afternoon Tea verden rundt, som oftest på luksuriøse hotell eller på koselige kaféer i England. Og London er naturligvis det stedet i verden som har best utvalg!

Afternoon Tea i London - 5 tips

Å gå på Afternoon Tea når du er i London er nesten et must. Det er ikke bare godt, det er også en perfekt måte å slappe av på mellom sightseeing og shopping.

The Ritz – tradisjonelt og luksuriøst for te-fantasten
En mer tradisjonell og luksuriøs Afternoon Tea enn den på hotell The Ritz ved Piccadilly er vanskelig å finne. Her har smakfulle bakervarer blitt servert i elegante lokaler siden begynnelsen av 1900-tallet. Velg mellom champagne og 18 nøye utvalgte teer. Hotellets egen te-sommelier har reist verden rundt for å finne den aller beste teen.

One Aldwycha – med inspirasjon fra ”Charlie og sjokoladefabrikken”
Her får du en Afternoon Tea med en unik vri! På 5-stjerners hotellet One Aldwycha er menyen inspirert av Roald Dahls bok ”Charlie og sjokoladefabrikken”. Gullegg av sjokolade, brus og sjokolade-te er bare noen av de godsakene du kan nyte. Lekent og luksuriøst på en gang.

Café Forty One – vegansk Afternoon Tea
På Café Forty One, som er en del av hotell La Suite West, ligger Londons første helt veganske pâtisserie. Her kan du nyte en vegansk meny med alt fra scones med kokoskrem til sandwicher med auberginbacon og vegansk majones. Velg mellom ukens bakervarer som kan variere mellom fransk jordbærterte, mille-feuille og mye mer. Veganer eller ikke, du blir garantert ikke skuffet over alt det gode som du kan spise her!

Sketch – en rosa drøm
Dette er kanskje det mest Instagram-vennlige alternativet på hele listen. På restaurant Sketch kan du drikke Afternoon Tea i The Gallery. Et rom med fantastisk interiør, der de rosa veggene og møblene er innrammet av svart og hvit kunst. Det er ikke bare interiøret som imponerer, men også det som serveres.

B-Bakery Afternoon Tea Bus London Tour – en annerledes opplevelse
Lurer du på om du skal både kjøre sightseeingbuss og ta en Afternoon Tea? Hvorfor ikke kombinere dette? B-Bakery har bussturer med Afternoon Tea der du kjører rundt i sentrale London om bord på en dobbeltdekker, samtidig som du mumser på den ene godbiten etter den andre. Harrods, Buckingham Palace og Marble Arch er bare noen av severdighetene du får se underveis.

Er du glutenintolerant eller veganer er det ikke noe problem, bare gi beskjed om det på forhånd.

Du finner TUIs reiser til London her.

Afternoon Tea i verden

All ære til London, men la oss begi oss ut verden for noen flere Afternoon Tea-opplevelser.

Sukhothai Bangkok hotel – med sjokoladebuffé
Ja, du leste riktig. Med sjokoladebuffé. 5-stjerners hotellet Sukhotai Bangkok hotel har nemlig en Afternoon Tea der du kan fråtse i sjokolade, bakervarer og drikke. For den som vil, finnes til og med tradisjonell Afternoon Tea.

Her finner du TUIs reiser til Bangkok.

Afternoon Tea med sjokoladebuffé høres vel ikke helt feil ut?
Afternoon Tea med sjokoladebuffé høres vel ikke helt feil ut?

Burj Al Arab – Afternoon Tea med utsikt over Dubai City
På det 300 meter høye luksushotellet Burj Al Arab i Dubai, kan du nyte en Afternoon Tea i en av bygningens fineste restauranter. Burj Al Arab er ikke en bygning du bare kan gå inn i – her må du ha en gyldig grunn. Og hva er vel bedre anledning enn å ha bestilt Afternoon Tea på den prisbelønnede restauranten Sahm Eddar? Med sin overdådige utsmykning er den en severdighet i seg selv og byr i tillegg på en enestående utsikt over Dubai City.

Kan bestilles via TUIs utfluktsportal, gjennom å søke på Dubai. Uansett om du reiser med TUI eller på egen hånd.

Fra Burj Al Arab har du utsikt over Dubai City.
Fra Burj Al Arab har du utsikt over Dubai City.

Belmond Reids Palace – Afternoon Tea på historiske Madeira
Høyt beliggende på en klippe ligger hotel Belmond Reids Palace, et luksuriøst hotell med gamle aner. Her kan du spise en litt luksuriøs Afternoon Tea på hotellets vakre terrasse der du har utsikt mot Funchal. Hotellet kan du bestille via TUI, les mer om hotellet her.

Afternoon Tea med utsikt over havet.
Nyt en førsteklasses Afternoon Tea med utsikt over havet.

Hvor i verden bli den neste Afternoon Tea? På en sigthseeingbuss i London eller på et luksushotell i Bangkok omgitt av sjokolade. Det er bare å begynne å planlegge!

Lignende innlegg