Inspiration
Ut å reise når du er gravid?

Ut å reise når du er gravid?

2017-11-14

Er du gravid, og skal ut og reise? Denne kombinasjonen gjør at du kanskje har mange spørsmål, og vi har derfor samlet litt forskjellige råd og regler som du bør være oppmerksom på når du reiser på ferie og er gravid.

En liten ferie før babyen melder sin ankomst og den lange fredelige nattesøvnen blir byttet ut med få timers sammenhengende søvn, gråt og babygulp.

Flyselskapene har ulike regler for hvor langt ut i graviditeten du kan fly. Vi anbefaler at du som gravid tar med en kopi av legepapirene i håndbagasjen. Her ser du reglene for de flyselskapene vi bruker hos TUI. 

Gode råd når du reiser som gravid

 1. Flytid
  Reisetiden spiller en stor rolle for komforten når man er gravid. Jo kortere reisen er, jo mindre belastes kroppen. Ved lengre flyturer hovner bein og føtter ofte opp og det er vanskelig å unngå dette når man er gravid.

 2. Temperaturer
  Med en baby i magen, kan varm temperatur ofte føles enda varmere. Derfor er det en god ide å undersøke hvor varmt det er på reisemålet du skal til. Hvis det er ekstra varmt i sommermånedene, kan det være lurt å legge turen til vår eller høst for å få slippe den verste varmen.

 3. Velg det rette tidspunktet
  Mange gravide er plaget av kvalme det første trimester, derfor kan det være den fordel å reise i andre trimester.

 4. Destinasjon
  Det lyder romantisk at tilbringe den siste tiden før babyens ankomst på et idyllisk sted med palmer, sandstrand og langt fra stress og jag. Som gravid er det likevel en god idé å forsikre seg om at det finnes et sykehus i nærheten av hotellet, i tilfelle det skulle skje noe.

 5. Sjekk forsikringen
  Det er ulike regler fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. For å vite hvordan du er dekket, anbefaler vi, at du kontakter forsikringsselskapet ditt for å være på den sikre siden, i tilfelle du f.eks. føder for tidlig.

 6. Bevegelse
  Som gravid har man økt risiko for å få blodpropp i bena under en flytur. Derfor er det viktig at man som gravid for det første sørger for å drikke rikelig med væske under flyturen, og for det andre er det minst like viktig å reise seg og gå underveis. Gå et par ganger opp og ned midtgangen i flyet hver time.

OBS

Det er alltid lurt å forhøre seg med lege før man reiser på ferie som gravid.