2018-04-20

5 flyplasser som skiller seg ut

Flyplasser kan gjøre deg spent av forventing, eller gal av frustrasjon. Noen er anonyme bunkerlignende komplekser, andre overrasker med kinoer, virtuelle akvarier og sklier. Her viser vi deg noen flyplasser som definitivt skiller seg ut fra mengden!

Tilhører du de som synes at flyplasser er et nødvendig onde, eller er du en ekte flyplassnerd som drar til flyplassen bare for å nyte atmosfæren? En av de mest kjente flyplassdyrkerne var kunstneren Andy Warhol, som til tross for at det sies at han hadde flyskrekk så elsket han flyplasser.

Dubai – passkontroll i akvarium

Akvarium istedenfor passkontroll. Dette er det siste innen ny teknologi på flyplassene, og det ble innført i Dubai på verdens største flyplass Dubai International i år. Her kan du spasere gjennom en virutell akvarietunnel og beundre store fisk mens innebygde kameraer fanger deg på bildet. Identiteten fastslås og i slutten av tunnelen får du grønt eller rødt lys for å passere.

dubai-airport-800x600
Changi Airport i Singapore er en oase med kaktuser, sommerfugler og vannliljer.

Gatwick – se hvordan man produserer gin

En av de mer merkelige måtene å fordrive ventetiden på flyet på finner du på Gatwick flyplass sør for London. Hvis du lurer på hvordan gin produseres kan du sette kursen mot The Nicoholas Culpeper i den nordlige terminalen. Restauranten har et destillasjonsapparat og fremstiller gin etter egen oppskrift. Du kan kjøpe den enebærduftende drikken i den tilhørende baren og butikken.

Singapore – takbasseng og sommerfuglhage

Flyplassen som oftest vinner førsteplassen i avstemminger om verdens beste flyplass er Changi Airport i Singapore. Ikke så rart kanskje med tanke på hva den tilbyr. Eller hva sier du om sommerfuglhage, døgnåpen kino og en 12 meter høy sklie. Og kanskje det beste av alt: et luksuriøst takbasseng med boblebad der du kan ligge og se flyende lande. I løpet av året åpner Changi Airport også en ny terminal med et 40 meter høyt vannfall og en skog med turstier….

changi-airport-singapore-800x600
Changi Airport i Singapore er en oase med kaktuser, sommerfugler og vannliljer.

Marrakech – verdens peneste flyplass

Fargerike Marrakech i Marokko er reisemålet der du lett fyller Instagramkontoen med bilder av krydderpyramider og flislagte palass. Du kan faktisk begynne med å ta bilder allerede på flyplassen. Marrakechs flyplass Menara har nemlig blitt kåret til en av verdens vakreste. Arkitekturen er nyskapende og moderne men har tydelige spor av det varmt orientalske.

marokko-airport-600x800
Moderne, estetisk og økologisk. Den nye terminalen på Menaras flyplass i Marrakech ble innviet i 2016.

Koh Samui – avslappende blant palmene

Feriefølelsen innfinner seg med en gang du går ut av flyet på den thailandske øya Koh Samui. Et minitog tar passasjerene til ankomsthallen, en liten bygning uten vegger, og deretter er det bare å hente kofferten på bagasjebåndet som stikker frem mellom palmene.

samui-airport-600x800
Flyplassen ligger midt blant palmer og blomstrende busker på den tropiske, grønne øya Koh Samui.