48 timer i New York

Ikke en gang en uke er nok til at du blir lei av New York, men mange besøker også New York for kortere tid. Her får du tips til hvordan du skal få maks ut av to dager med mange New York-opplevelser – fra shopping og byens beste artisjokkdipp til spisesteder i China Town.

Mitt første besøk i New York både bekreftet alle fordommene jeg hadde og sto til alle forventningene mine. Alt fra shoppingen, restaurantene og barene til vanntårnene på hustakene, branntrappene på utsiden av de gedigne teglsteinshusene og vanndampen som steg opp fra gatebrønnene.

Dag 1 - Make-up-mekka og China Town

Glossier - en hudpleieopplevelse

Vi starter forsiktig når det gjelder shoppingen på Glossiers flaggskipbutikk på Lafayette Street. Elsker du sminke og hudpleie, eller bare vil ha en god presang med deg hjem til noen som gjør det? Da skal du dra hit!

I døren møtes vi av velkledde dørvakter og går opp trappene til en hvit hall som ser ut til å være hugget ut av en glitrende fjellvegg. Alle de ansatte er kledd i moderne lyserosa overaller og ute på butikkgulvet finnes det kun prøve-eksemplarer av alle produktene.

Du kan sitte i fred og ro i et ”sminkeprøverom” med komfortable stoler og store speil med godt lys og prøve ulike nyanser, før du bestiller fra personalet som taster inn bestillingen på et nettbrett.

Deretter er det bare å slappe av frem til vesken med håndskreven navnelapp heises opp fra lageret på et løpende bånd.

Butikkmiljø
Alt i Glossiers flaggskipbutikk er designet for å passe for en perfekt Instagram-story.

Gudommelig artisjokkdipp på Freemans Restaurant

Allerede før avreise har vi bestilt feriens første middag: Freemans Restaurant . Restauranten ligger litt bortgjemt i en anonym liten gate i nærheten av Bowery.
Først er vi bekymret for at vi har gått inn i feil gate, men det er før vi kommer frem til en lyseblå dør opplyst av lysslynger. Bak døren setter vi oss ved et rustikt trebord og rundt oss henger det bilder med landlige motiver tett sammen med jakttroféer.

Advarsel: artisjokkdippen til brødet er farlig god!

Speakeasy i China Town

Bak en anonym rød dør i China Town (som vi nesten går forbi hadde det ikke vært for den hjelpsomme dørvakten) ligger Apotheke, en fin bar i speakeasy-æraens ånd. I hyllene som strekker seg helt opp til taket bak disken står det flere vakre flasker som føles som de hentet fra et gammelt apotek.

Dette er et sted der bartenderne insisterer på at deres rette tittel er mixolog og drinkene er delt inn etter ønsket effekt som Euphoria enhancer og Stress reliever.

Jeg bestiller en Siren’s Call som skal jage bort all stress. Basen er gin, smaksatt med ingefær, stekt sjøgress og blekksprutblekk (!) – alt servert i et krystallglass kantet med svart lavasalt.

Chinatown New York
Hold utkikk etter en rød dør på Doyers Street i China Town så finner du Apotheke.

Dag 2 – Ramen, manikyr og et uendelig outlet

Century 21 er fullt av fristelser

Century 21 i Hell’s Kitchen er en labyrint av klær, sko, klokker, hatter, smykker og gudene vet hva, for bare etter et par timer der inne føles det som om jeg bare har sett en brøkdel av utvalget.

Hit skal du dra hvis du vil gjøre gode kupp, samtidig som du både har tid og ork til å lete. Uten både vinduer, og iblant også uten ordentlig dekning, kan det fort gå flere timer mens du leter etter rett størrelse på den der Michael Kors-genseren med 80 % rabatt.

Avkobling i SoHo

Etter en utmattende shoppingtur iCentury 21, henter vi oss inn med en hamburger i NoLita og før vi fortsetter til Paintbox, en neglesalong i SoHO på Crosby Street. Vi dropper innom og får hver sin lookbook med design du kan velge mellom.

Jeg valgte en ferdig design som ble fikset av stylisten Helen. Jeg har aldri sett noen file og male negler så effektivt som Helen. Hun var virkelig der for å male negler, og det var ikke antydning til småprat. Helen var helt fantastisk, og jeg har aldri hatt så fine negler i hele mitt liv.

Momofuku Noodle Bar i East Village.
Momofuku Noodle Bar i East Village.

Momofuku Noodle Bar i East Village

Momofuku Noodle Bar sitter vi trangt ved disken og ser når maten lages i det åpne kjøkkenet. Utrolig koselig, til tross for matosen. Middagen blir en Pork Belly Bun til forrett og til hovedrett en stor skål med røkt svinekjøtt som er så mørt at det nesten smelter i munnen.

Perfekt hvis du reiser til New York tidlig om våren eller på høsten og trenger noe som varmer godt om kvelden.

Prohibition – musikkbar

Etter en kveld på en restaurant, hva passer vel bedre enn å fortsette kvelden på en musikkbar med navnet Prohibition? Baren har vært i gang i over 20 år, og det er både avslappende og ordentlig trøkk når musikken kommer i gang. Til tross for navnet, går det likevel bra å f.eks. bestille en Moscow Mule.

Det er mulig å sitte så lenge du bestiller mat eller drikke, men vi ga slipp på bordet vårt ganske raskt for å kunne henge nærmere scenen.

Pannekaker
En perfekt start på en opplevelsesrik dag i New York!

Frokosttips i New York!

Cornerstone Café i East Village fordi de hadde alt man ønsker seg for en virkelig god amerikansk frokost. Amerikanske pannekaker laget av kjernemelk (buttermilk), gode omeletter, Egg Benedict og mye mer!

Boulton and Watt innledes en av dagene med deres The Hangover-special (stekt egg, avocado, bacon, chiptole-aioli var bare noen stikkord for den brunchen) som hold oss mette frem til lunsj og litt til!

Begge stedene var i nærheten av der vi bodde i East Village. Det var også kort vei til Katz's Delicatessen som har vært populært helt siden dørene åpnet for første gang i 1888. Deres pastrami-sandwicher er berømte. Dessutom har Katz's dukket opp i både Da Harry møtte Sally og flere ganger i Seinfeld, så regn med at det kan være mye folk der (både lokalbefolkning og turister).

Katz's Delicatessen New York
Katz's Delicatessen har vært et kjent innslag i New York siden 1888!

Har du lyst på en tur til New York?