Verdt å vite om Vietnam

  • Hovedstad

    Hanoi
  • Valuta

    Dong (VDN)
  • Språk

    Vietnamesisk
  • Befolkning

    92 700 000
  • Tidsforskjell

    +6 timer

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Middag på restaurant
ca. 80,-

1 liter vann
ca. 5,-

Priseksempel

Verdt å vite

  • Tidsforskjell

    Vinter: + 6 timer.
    Sommer: + 5 timer.

  • Pass og visum

    Ambassadens telefon: 22 20 33 00.

    Nordiske statsborgere som lander i Phu Quoc (PQC) og har et maks opphold på 30 dager trenger ikke visum, forutsatt at innreise ikke innreise er nekten i forbindelse med tidligere visumsøknad. I slike tilfeller må du søke visum gjennom personlig besøk på ambassaden. Det kreves også visumsøknad hvis du skal være lenger enn 30 dager.

    Hvis du planlegger å reise videre fra Phu Quoc til Vietnams fastland må du be om et "Fifteen day Vietnam"-stempel i passkontrollen ved innreise. Ellers får du kun et visum som er gyldig for Phu Quoc.

    Vær oppmerksom på at den visumfriheten som beskrives over ikke gjelder for deg som nylig har vært i Vietnam – den forutsetter at det har gått minst 30 dager siden din siste avreise fra landet. Hvis det har gått mindre enn 30 dager fra du var i Vietna, må du søke om visum hjemmefra via personlig kontakt med ambassaden.

    Mer informasjon om visumsøknaden finner du på Vietnams ambassades nettside. Passet må være gyldig i minst 6 måneder ved hjemreise.

    Russiske myndigheter krever ekstra informasjon om passasjerer hvis flyet passerer russisk territorium. Ettersom TUIs charterfly til og fra Vietnam delvis passerer russisk luftrom må du fylle ut kompletterende passopplysninger. Dette fyller du som reiser med TUIs charterfly inn på min side helst i god tid før avreise, men senest 48 timer før avreise. Hvis du kjøper billetten mindre enn 48 timer før avreise kan opplysningene registreres ved innsjekking. Hvis du reiser med rutefly fylller du ut opplysningene på flyselskapets nettside.