Verdt å vite om Los Angeles

 • Hovedstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Språk

  Engelsk
 • Befolkning

  ca. 3 976 000
 • Tidsforskjell

  -5/-9 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 15,-

Gjennomsnittspris

Verdt å vite

 • Sol og bad

  I og utenfor Los Angeles ligger det flere strender som er vel verdt et besøk, uansett om det er sol og bad om sommeren eller en oppfriskende spasertur i de kaldere månedene.

  Like sør for velkjente Santa Monica og Venice Beach ligger Manhattan Beach som er litt roligere. Deretter kommer Long Beach og Huntington Beach. Ved Long Beach ligger det også et akvarium. Nord for stranden ligger El Matador State Beach som ofte kåres til den vakreste stranden i området, kanskje på grunn av sine dramatiske klippeformasjon.

  I nord ligger Zuma Beach, Surfrider Beach og Point Dume State Beach som alle er populære blant surfere.

 • Opplevelser

  Her kan du forhåndsbestille billetter og lese om flere severdigheter, utflukter og guidede turer i Los Angeles.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Los Angeles kan du forhåndsbestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Transport og kommunikasjon

  Den enkleste er å ta en taxi for å komme seg mellom de ulike bydelene i Los Angeles. Hvis du planlegger å utforske området i nærheten av hotellet ditt klarer du deg til fots og med taxi.

 • Reise med barn

  Universal Studioa har i tillegg til guidede turer i filmstudioet også kjøreattraksjoner for både store og små. Her kan du besøke Harry Potters magiske veden, kjør en berg- og dalbane i Jurasic Park og møt kjente karakterer som Minionerne, Simpsons, Transformer, Shrek og Svampe Bob.

  På vitenskapsmuséet California Science Centre kan du se romskipet Endeavour, lære mer om de ulike økosystemene og sykle på en taubane.

  I Grifith Park finnes det både en dyrepark, en togpark med gamle damplokomotiver og enorme gressområder for deg med lopper o blodet.

 • Shopping

  Her er det et stort utvalg av shopping i alle prisklasser, ikke bare for millionærer og filmstjerner. Midt i byen ligger det flere shoppingsentre, blant annet Beverly Center og The Grove. Like ved kan du rusle blant frukt- og grønnsaksbodene på The Original Farmers Market. På gaten Abbot Kinney Boulevard i Venice finner du butikker, restauranter og barer med høy hipsterfaktor. Detter er bare et utvalg av det byen har å tilby for den shoppinglystne.

 • Restauranter og fornøyelser

  Her finnes det mat fra alle verdenshjørner, både eksklusive gourmetrestauranter og fast food. Barer og nattklubber er det heller ingen mangel på. Men hvorfor ikke benytte sjansen til en kinotur i denne filmbyen. Hvis du er heldig snubler du kanskje over en filmpremiere med hollywoodkjendiser på den røde løperen. På kinoen Chinese Theatre har mange blockbuster-filmer hatt premiere og like i nærheten ligger lokalene for verdens mest luksuriøse arrangement, Oscarsgallaen. Kinoen The Art Theatre i Long Beach har en herlig retrofølelse. En interesseorganisasjon for amerikanske film driver Aero Theatre i Santa Monica og Egyptioan Theatre i Hollywood der det vises både ny men fremfor alt gamle klassikere.

 • Turistskatt

  Hotellene i Florida tar en resortavgift og skatt på ca. 17–27 USD/rom per natt som betales direkte til hotellet på stedet.

  Avgiften er obligatorisk og det eksakte beløpet fastsettes ved ankomst til hotellet.

 • Viktig informasjon

  ESTA
  Nordiske statsborgere trenger ikke visum for innreise til USA, men derimot kreves en innreisetillatelse (ESTA) og et maskinlesbart e-pass. Du må søke om innreisetillatelsen senest 72 timer før avreise for å få tillatelse til ombordstigning. Det er viktig at opplysningene du registrerer samsvarer med opplysningene i passet ditt. Du søker og betaler selv for innreisetillatelsen som er gyldig 2 år fra den blir godkjent.

  Når du har fått søknadsnummeret må du skrive det ut og oppbevare det sammen med øvrige reisedokumenter under hele reisen. Du må også kunne vise til søknadsnummeret ved innsjekking på flyplassen.

  Obs! Det er flere selskap på Internett som formidler innreisetillatelser til USA mot en betydelig høyere kostnad enn de amerikanske myndighetenes offisielle side. Vi anbefaler deg derfor å søke via den offisielle ESTA-siden.

  E-pass
  Fra 1. april 2016 kreves det at du i tillegg til en godkjent ESTA-søknad har et elektronisk pass som er gyldig under hele oppholdet i USA. E-passet er merket med et eget symbol på fremsiden og har en innebygd elektronisk chip.

  Secure Flight
  Amerikanske myndigheter krevet at alle flyselskap som flyr til USA eller gjennom amerikansk luftrom gir opplysninger om passasjerene, som fullstendig navn (samme som i passet), kjønn og fødselsdato. Disse opplysningene skal registreres hos flyselskapet senest 8 dager før avreise. Flyselskapets regler varierer og noen flyselskap tar opplysninger fra bestillingen mens andre krever at de fylles inn på deres nettside. Kontroller hva som gjelder for din reise på flyselskapets nettside.

  APIS
  Amerikanske myndigheter krevet at alle flyselskapene samler inn ytterligere informasjon og passopplysninger APIS (Advanced Passenger Information System) om passasjerer som reiser til og fra USA. I likhet med Secure Flight har flyselskapet ulike regler for innsamlingen av opplysninger. Kontroller hva som gjelder for reisen med ditt flyselskap. Opplysningene bør leveres inn så snart som mulig etter bestilling.

  Inn- og utsjekking
  Minst en i reisefølget må være over 21 år for å få sjekke inn på hotellet, regelen gjelder alle hotell i USA. Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Øvrig viktig informasjon
  I Los Angeles finens det ingen ekstrasenger, bestiller man ekstraseng må man dele seng/dobbeltseng me medreisende.

  Det forventes at du betaler driks på de fleste servicestedene i USA. På restauranter bør du legge på ca. 15–20 % på regningen, taxi ca. 10 % og bagasjehjelp på hotell/flyplass ca. 1–2 USD/koffert og ca. 1–2 USD/dag for hotellrengjøring.

  Våre reiser til Los Angeles er med rutefly til en av byens internasjonale flyplasser, og du kan derfor velge reiselengden selv.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesener via telefon, e-post eller SMS fra to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Øvrige fakta

  I Florida er det ikke ekstrasenger på hotellene, hvis man bestiller ekstraseng må man dele en dobbeltseng med den man reiser med.

  Det forventes at du betaler driks på de fleste servicesteder i USA. På restauranter bør du legge til ca. 15-20% på regningen, taxi ca. 10% og bagasjebærer på hotell/flyplass ca. 1-2 USD/kofert og ca. 1-2 USD/dag for rengjøring på hotellet.

  Skatt/moms er ikke inkludert i varens pris, i Florida ligger den som regel på mellom 6 og 7%.