Verdt å vite om Orlando

 • Hovedstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Språk

  Engelsk
 • Befolkning

  ca. 277 000
 • Tidsforskjell

  -5/-9 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 15,-

Gjennomsnittspris

Verdt å vite

 • Aktiv ferie

  I Orlando med omegn er det ikke vanskelig å finne noe å gjøre også utenfor fornøyelsesparkene. Minst 150 golfbaner (hvorav mange i verdensklasse), golf, tennis og go-cart er bare noen eksempler. Det finnes også fine turstier og mulighet for ridning.

 • Sol og bad

  Orlando ligger i Floridas innland, ca. en times kjøring fra sandstrendene ved Daytona Beach på østkysten og to timer fra Clearwater Beach på vestkysten. Vil du bade men ikke kjøre så langt kan badelandet Wet'n Wild på International Drive være et avkjølende, plaskende alternativ.

 • Restauranter og fornøyelser

  Det er nok av fornøyelser! Du kan blant annet se konserter, besøke showrestauranter og rusle rundt i Disney Down Town samt Unicersal CityWalk.

 • Gå ikke glipp av dette

  Universal Studios, som i tillegg til sin filmpark med miljøer fra kjente storfilmer, også byr på heftige berg- og dalebaner på Adventure Island. For den som fascineres av havet lokker Sea World med alt fra store akvarier til pingviner og show med akrobatiske delfiner.

 • Avstand

  Fra Orlandos internasjonale flyplass til Walt Disney World er det ca. 3 mil, til Universal Studios ca. 3 mil og til downtown Orlando ca. 2 mil.

  Fra sentrale Orlando til Fort Lauderdale ca. 350 km, til Daytona Beach 90 km, Kennedy Space Center 75 km, Miami Beach 380 km, Key West 630 km, Tampa 170 km og Naples 320 km.
 • Transport og kommunikasjon

  I Orlando er det vanskelig, men ikke umulig, å klare seg uten leiebil. De fleste hotellene arrangerer transport fra hotellet til flere av fornøyelsesparkene (av og til kostnadsfritt, noen ganger mot avgift). Det finnes flere busselskaper, blant annet I-Ride Trolley, hvis grønne busser ruller gjennom hele Orlando, og LYNX, hvis busser trafikkerer store deler av sentrale Florida. Bussbillettene koster ca. 2 USD per strekning.

  Med leiebil tar det ca. 3 timer å kjøre til Fort Lauderdale. Beregn 4 timers non stop-kjøring til Miami Beach. Det tar ca. en halv time lenger å kjøre til Floridas hovedstad Tallahassee. På en drøy time kommer du til østkysten, f.eks Daytona Beach. Det kan være kaos i rushtiden.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Orlando reisemålet kan du forhåndsbestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Orlando går med rutefly til Orlandos internasjonale flyplass, noe som betyr at du kan bestille en Floridareise med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt online-senter via telefon, e-post eller SMS – fra og med to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Tidsforskjell

  • 6 timer i sommerhalvåret, - 5 timer om vinteren.
 • Strømstyrke/adapter

  110 V, adapter er nødvendig.

 • Valuta og kredittkort

  Amerikanske dollar (USD).

  Kredittkort aksepteres nesten over alt, noen småbutikker har en minimumsgrense for kortkjøp. Banker og hotell har ofte dårlig vekslingskurs, så det er som regel bedre å veksle til dollar hjemmefra hvis du vil ha med litt kontanter.

  Det er minibanker nesten over alt så det er enkelt å ta ut kontanter med VISA eller MasterCard.

 • Turistskatt

  Hotellene i Florida tar en resortavgift og skatt på ca. 17–27 USD/rom per natt som betales direkte til hotellet på stedet.

  Avgiften er obligatorisk og det eksakte beløpet fastsettes ved ankomst til hotellet.

 • Viktig informasjon

  ESTA
  Nordiske statsborgere trenger ikke visum for innreise til USA, men derimot kreves en innreisetillatelse (ESTA) og et maskinlesbart e-pass. Du må søke om innreisetillatelsen senest 72 timer før avreise for å få tillatelse til ombordstigning. Det er viktig at opplysningene du registrerer samsvarer med opplysningene i passet ditt. Du søker og betaler selv for innreisetillatelsen som er gyldig 2 år fra den blir godkjent.

  Når du har fått søknadsnummeret må du skrive det ut og oppbevare det sammen med øvrige reisedokumenter under hele reisen. Du må også kunne vise til søknadsnummeret ved innsjekking på flyplassen.

  Obs! Det er flere selskap på Internett som formidler innreisetillatelser til USA mot en betydelig høyere kostnad enn de amerikanske myndighetenes offisielle side. Vi anbefaler deg derfor å søke via den offisielle ESTA-siden.

  E-pass
  Fra 1. april 2016 kreves det at du i tillegg til en godkjent ESTA-søknad har et elektronisk pass som er gyldig under hele oppholdet i USA. E-passet er merket med et eget symbol på fremsiden og har en innebygd elektronisk chip.

  Secure Flight
  Amerikanske myndigheter krever at alle flyselskap som flyr til USA eller gjennom amerikansk luftrom gir opplysninger om passasjerene, som fullstendig navn (samme som i passet), kjønn og fødselsdato. Disse opplysningene skal registreres hos flyselskapet senest 8 dager før avreise. Flyselskapets regler varierer og noen flyselskaper tar opplysninger fra bestillingen mens andre krever at de fylles inn på deres nettside. Kontroller hva som gjelder for din reise på flyselskapets nettside.

  APIS
  Amerikanske myndigheter krever at flyselskapet samler inn ytterligere informasjon og passopplysninger APIS (Advances Passenger Information System) om passasjerer som reiser til og fra USA. Akkurat som Secure Flight har flyselskapene ulike regler for innsamlingen av opplysninger. Sjekk hva som gjelder for ditt flyselskap. Opplysningene bør registreres så fort som mulig etter bestilling.

  Inn- og utsjekking
  Minst en i reisefølget må være over 21 år for å få sjekke inn på hotellet, regelen gjelder alle hotell i USA. Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  For øvrig
  I Florida er det ikke ekstrasenger på hotellene, hvis man bestiller ekstra seng må man dele en vanlig dobbeltseng med sin medreisende.

  Det forventes at du betaler driks på de fleste servicestedene i USA. På restauranter bør du gi 15-20 % på regningen, taxi ca 10 % og bagasjebærer på hotell og flyplass skal ha ca. 1-2 USD/koffert. For rengjøring på rommet gir du ca. 1-2 USD/dag.

  Skatt og moms på varer er ikke beregnet i varens pris, i Florida ligger den på mellom 6 og 7 %.