Mahmutlar

Turister som vil oppleve Middelhavets sandstrender i Tyrkia havner ofte i Alanya. Om du vil ha en roligere opplevelse i mindre skala, skal du i stedet dra til nabobyen Mahmutlar, som ligger drøyt 1,5 mil øst for Alanya. Her kan du få din tilmålte del av bylivet, men selvsagt også sol og bad ved Mahmutlars fem kilometer lange og innbydende sandstrand. Langs stranden finnes det masser av fartsfylte aktiviteter for den som er lei av å ligge stille på et håndkle – paraseiling og vannscooter for å nevne noe.

Mahmutlar har kebab i verdensklasse

Foruten sol og bad finnes alle forutsetninger for en vellykket ferie. Mange drar til Tyrkia for å spise seg gjennom det verdensberømte kjøkkenet, som det selvsagt er gode muligheter for i Mahmutlar. Her kan du spise så mye kebab du klarer, og når du er lei av det, kan du nyte fersk fisk og nyplukkede grønnsaker fra nærliggende gårder.

I Tyrkia finnes det også gode shoppingmuligheter, gå ikke glipp av småbasarene hvor du kan finne flotte presanger til deg selv eller en du er glad i. En annen aktivitet du bør prøve under besøket ditt i Mahmutlar er et velgjørende besøk i et haman, det vill si et tyrkisk dampbad. Takket være nærheten til Taurusfjellene har besøkende i Mahmutlar også en mengde spennende naturopplevelser rundt hjørnet

Taurusfjellene – den perfekte utflukten

Kjenner dere igjen navnet Taurus? Taurus er det latinske ordet for okse, og også navnet på et av våre mest kjente stjernebilder (tyren). Oksen, eller tyren, var ofte symbolet for eldgamle stormguder i Midtøsten og fikk også gi navn til Taurusfjellene. Mange antikke templer dedisert til stormgudene ble bygget på fjellene.

I dag lokker Taurusfjellenes berømte grotter besøkende fra hele verden. Disse naturfenomenene ble dannet for millioner av år siden av underjordiske kilder. Noen av de kilometerlange grottene kan utforskes til fots ved hjelp av kunnskapsrike arrangører.
En annen populær aktivitet i Taurusfjellene er selvsagt å vandre oppe blant fjelltoppene. Når det bli kaldere og snøen kommer, kan besøkende som foretrekker vinterreiser fremfor sol og bad også gå på ski oppe i fjellene.

Den som foretrekker sommervarme, bør besøke Mahmutlar en gang fra midten av mai og utover. Varmen holder seg helt frem til slutten av september, og med litt flaks også inn i oktober.