Duden Waterfalls

Duden Waterfalls refererer til et par fossefall nær Antalya og består av øvre (Upper Duden falls) og nedre (Lower Duden falls). Fallene består av vann fra elven Duden som renner fra fjellet Taurus og hele veien ned til Middelhavet, hvor de til slutt fosser ned i havet med stor kraft. Mest spektakulært er Uppen Duden falls, som ligger i en vakker, frodig park nord for Antalya.

Upper Duden falls – utenfor Antalya

Upper Duden Waterfalls ligger 15 kilometer utenfor Antalya i en vakker park med en liten inngangsavgift. Parken er populær både blant lokalbefolkningen og til en viss grad også turistene, selv om de sistnevnte fortsatt er i minoritet. Det er mange som tar med seg mat for å ha seg en piknik i den vakre parken, og det finnes også restauranter her. Parken oppleves som en skyggefull og avkjølende kontrast til Tyrkias solrike hete og Antalyas intense storbylarm – som en oase med frodig vegetasjon, kvitrende fugler og en følelse av stillhet og ro i Antalya.

Upper Duden-fallet er rundt 15 meter høyt og 20 meter bredt og renner ned langs et frodig dalføre, og i parken kan du følge fossens vei gjennom ravinen langs de omkringliggende vandrestiene. Du kan se de vakre fossefallene fra oven, langs stiene ved den brusende elven eller gå inn i ravinen og nå dem nedenifra. Ravinen er skapt naturlig av vannet, og siden vannet inneholder steiner av vulkansk opprinnelse, fortsetter ravinen å bli dypere, og nedenfor fallet har det dannet seg en liten sjø. Det er ekstra spennende å gå inn i den gjemte grotten bak fossefallet. Du står da i en mørk grotte og ser vannet fosse ned i et mektig brøl utenfor grottemunningen.

Du kommer deg til Upper Duden falls enten på en bussutflukt, med egen bil eller med lokalbuss.

Lower Duden Falls – ved havet

Lower Duden falls i Duden Park er stedet hvor vannet endelig når havet og renner ned i Middelhavet over golde klippevegger fra en høyde på 40 meter. Du finner fossefallet på vei mot Lara beach. Du finner ikke den samme oppbygde attraksjonen rundt dette fossefallet som ved Upper Duden falls, selv om Duden park som fallet ligger i, har blitt videreutviklet og nå er svært flott med vandresti, benker og en avslappet atmosfære. Vil du se vannfallet ovenfra, gjør du det fra denne parken, men du får den aller beste utsikten fra en båt i vannet. Slik får du virkelig en følelse for naturens krefter, og aller mest imponerende er fallet på vårtid når smeltevann fra fjellene forsterker fossen ytterligere.

Det tar omtrent to timer med båt fra havnen i Antalya til Lower Duden falls.