• Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandsk baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Befolkning

  386 600
 • Tidsforskjell

  +6 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 80-100,-

Øl (50 cl)
ca. 15,-

1 liter vann
ca. 6,-

Priseksempel fra Kata Beach

Verdt å vite

 • Sol og bad

  Kata Noi er en liten, rolig og fin strand som er relativt langgrunn. Det gjør den til en av Phukets mest barnevennlige strender, selv om små barn alltid må overvåkes når de leker i og nær vannet.

  Generelt for alle strendene på Phuket gjelder:
  For å få tilbake øyas vakre naturstrender har myndighetene forbudt vannsport, strandkiosker, utleie av solsenger og annen kommersiell virksomhet på strendene. Det eneste unntaket er at de store strendene har reserverte deler – såkalte "10 per cent zones" der utleie av solsenger og parasoller er tillatt.

  I perioder forekommer små maneter i vannet, disse er helt ufarlige, men kan forårsake svie.

 • Gå ikke glipp av dette

  Utenfor Phuket finner du fantastiske dykkersteder med mulighet til variert dykking. Du kan ta dykkersertifikat ved å delta på PADI Open Water Diver, les mer under fliken "Utflukter".

  Tennis ca. 30,-/person for en time. Bowling ca. 35,-/pers.

  På Phuket finnes det to veldig bra golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, ligger ca. 15–25 min unna med taxi eller tuk tuk.

 • Transport og kommunikasjon

  Fra Kata Beach til Kata Noi ca. 1 km, til Phuket by ca. 25 km, flyplassen 45 km, Patong Beach 10 km.

  Taxi fra flyplassen til Kata Noi ca. 175,-. Mange hotell har egen buss- eller taxiservice. Det går lokalbuss fra Kata til Phuket by og strendene i nærheten. Bussene går ikke i rute, men omtrent en gang i halvtimen på dagtid. Det finnes også såkalte tuk-tuk med plass til åtte personer. Prisen, som ofte kan prutes, er pr. bil. Mellom de nærliggende strendene koster det ca. 40,-/bil.

  Du kan også leie tuk-tuk eller minibuss for en hel dag. Ta med et kart og vis hvor du vil reise. Det er mulig å leie moped eller motorsykkel, men det anbefales ikke på grunn av trafikksituasjonen.

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til dette reisemålet kan du forhåndsbestille leiebil gjennom oss.

 • Øvrige fakta

  Pizza på restaurant ca. 60,-
  En øl (50 cl) på restaurant ca. 15,-
  Enkel lunsj ca. 30,-
  Enkel middag ca. 80–100,-
  1 liter vann i butikk ca. 6,-
  Brus (33 cl) i butikk ca. 5,-

 • Restauranter og fornøyelser

  Kata Noi har noen restauranter. Det er et større utvalg i Kata Beach men det mest omfattende utelivet finner du i Patong. I sommerhalvåret holder noen restauranter og butikker stengt.

 • Viktig informasjon

  På Phuket kan du kjøpe klær (skreddersydd etter ditt eget favorittplagg eller ferdigkonfeksjon) og stoffer til fordelaktige priser. Klimaet på Phuket er tropisk med høy luftfuktighet. Det forekommer sterke undervannsstrømmer, særlig ved Karon Beach.

  Depositum ved innsjekking
  Mange hotell i Thailand krever et depositum ved innsjekking. Ved utsjekking avregnes utgiftene og resterende betales tilbake.

  Røykfrie strender
  Mange strender i Thailand er nå røykfrie. Røyking er kun tillatt på anviste områder. Hvis forbudet trosses, risikeres bøter.

  E-sigaretter
  I Thailand er det ulovlig å bruke alle former for e-sigaretter samt å ta med seg e-sigaretter inn i landet. Brudd på loven kan gi bøter og fengsel.

 • Flytid

  Utreise ca. 11 t 40 min, hjemreise ca. 12 t 30 min fra Gardermoen/Oslo.

 • Transfertid

  Det tar ca. 1 time fra flyplassen på Phuket til Kata Noi Beach. Bestill transferbuss eller privat transport. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige. Her kan du lese mer om transport »