Verdt å vite om Kata Noi Beach

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandsk baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Befolkning

  ca. 386 600 (Phuket)
 • Tidsforskjell

  +6 timer
 • Transfertid

  ca. 1 t/3 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 80–100,-

1 liter vann
ca. 6,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Rutefly: Flytiden varierer avhengig av hvilken dato og flyløsning du velger.

  Charter direkte: Utreise ca. 11 t 40 min, hjemreise ca. 12 t 30 min fra Gardermoen/Oslo.

 • Transfertid

  Det tar ca. 1 time fra flyplassen på Phuket til Kata Noi Beach, og ca. 3 timer fra Krabis flyplass.

  Bestill transferbuss eller privat transport med taxi eller minibuss. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige.

  Her kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Kata Noi er en liten, rolig og fin strand som er relativt langgrunn. Det gjør den til en av Phukets mest barnevennlige strender.

  Du kan også dra til de to nabostrendene Kata Beach og Karon Beach. Kata Beach er langgrunn og barnevennlig mens vannet ved Karon Beach blir fort dypt. Til Kata Beach er det lett å spasere og til Karon Beach er det enkleste å ta en tuk-tuk for en billig penge.

  Generelt for alle strendene på Phuket gjelder:
  For å få tilbake øyas vakre naturstrender har myndighetene forbudt vannsport, strandkiosker, utleie av solsenger og annen kommersiell virksomhet på strendene. Det eneste unntaket er at de store strendene har reserverte deler – såkalte "10 per cent zones" der utleie av solsenger og parasoller er tillatt.

  I perioder forekommer små maneter i vannet, disse er helt ufarlige, men kan forårsake svie.

 • Opplevelser

  Utenfor Phuket finner du fantastiske dykkersteder med mulighet til variert dykking. Du kan ta dykkersertifikat ved å delta på PADI Open Water Diver, les mer under fliken "Utflukter".

  Tennis ca. 30,-/person for en time. Bowling ca. 35,-/pers.

  På Phuket finnes det to veldig bra golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, ligger ca. 15–25 min unna med taxi eller tuk tuk.

  I Kata ligger minigolfbanen Dino Park og også en del butikker med klassiske ferieartikler.

  Mellom Kata og Chaling står et av Phukets landemerker, den høye Big Buddha-statuen, på toppen av et fjell. Du kommer deg enklest dit med taxi.

  Ta en longtailbåt til paradisstranden Freedom Beach som ligger bortgjemt mellom Karon Beach og Patong Beach.

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Fra Kata Beach til Kata Noi ca. 1 km, til Phuket by ca. 25 km, flyplassen 45 km, Patong Beach 10 km.

  Offentlig transport
  Taxi fra flyplassen til Kata Noi ca. 175,-. Mange hotell har egen buss- eller taxiservice. Det går lokalbuss fra Kata til Phuket by og strendene i nærheten. Bussene går ikke i rute, men omtrent en gang i halvtimen på dagtid. Det finnes også såkalte tuk-tuk med plass til åtte personer. Prisen, som ofte kan prutes, er pr. bil. Mellom de nærliggende strendene koster det ca. 40,-/bil.

  Du kan også leie tuk-tuk eller minibuss for en hel dag. Ta med et kart og vis hvor du vil reise. Det er mulig å leie moped eller motorsykkel, men det anbefales ikke på grunn av trafikksituasjonen.

 • Reise med barn

  Stranden er relativt barnevennlig. Det finnes supermarkeder i kata Beach der du kan kjøpe barnemat og bleier.

 • Restauranter og fornøyelser

  Kata Noi har noen restauranter. Det er et større utvalg i Kata Beach men det mest omfattende utelivet finner du i Patong.

 • Shopping

  I Kata finnes det mange butikker der du kan kjøpe klassiske ferieartikler som flip-flops, solkrem og vesker. Det er populært å gå til skredder å få sydd dresser eller kjoler.

  Det finnes både apotek, supermarkeder og minimarkeder i Kata.

  I den nordlige delen av Karon, ved tempelet, kan du besøke et bra marked på tirsdager og fredager. I Phuket Town ligger et av de største nattmarkedene på øya, Phuket Weekend Market. Markedet arrangeres på lørdag og søndag.

  I Patong er det et større utvalg. Der finner du shoppingsenteret Jungceylon som har over 200 butikker med alt fra merkeklær til håndverk og elektronikk.

 • Prisnivå

  I butikk: 1 liter vann ca. 6,-, brus (33 cl) ca. 5,-.

  På restaurant: øl (50 cl) ca. 15,-, enkel lunsj ca. 30,-, enkel middag ca. 80–100,-, pizza ca. 60,-.

 • Innbyggere

  Phuket har ca. 386 600 innbyggere.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V, adapter er ikke nødvendig.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Valuta og kredittkort
  Thailandske Bath (THB). Det finnes minibanker. Bankene er åpen man–fre kl. 09–15.30. Det finnes også vekslingskontorer som er åpne daglig til kl. 21. Alle internasjonale kredittkort aksepteres. Nen butikker tar en avgift hvis du bruker American Express eller Diners.

  Depositum ved innsjekking
  Mange hotell i Thailand krever et depositum ved innsjekking. Ved utsjekking avregnes utgiftene og resterende betales tilbake. Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Røykfrie strender
  Mange strender i Thailand er nå røykfrie. Røyking er kun tillatt på anviste områder. Hvis forbudet trosses, risikeres bøter.

  E-sigaretter
  I Thailand er det ulovlig å bruke alle former for e-sigaretter samt å ta med seg e-sigaretter inn i landet. Brudd på loven kan gi bøter og fengsel.