Verdt å vite om Kata Beach

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandsk baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Befolkning

  ca. 386 600 (Phuket)
 • Tidsforskjell

  +6 timer
 • Transfertid

  ca. 1 t/3 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 80–100,-

1 liter vann
ca. 6,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden varierer avhengig av hvilken flyløsning du velger.

 • Transfertid

  Det tar ca. 1 time fra flyplassen på Phuket til Kata Beach, og ca. 3–4 timer fra flyplassen i Krabi. Vær oppmerksom på at transfertidene er cirkatider og kan variere avhengig av trafikken

  Bestill transferbuss eller privat transport med taxi eller minibuss. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige. –4

  Herer kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Kata Beach er en vakker strand med kritthvit sand og langgrunt vann. Noen strender på øya er langgrunne og barnevennlige. Du kan også dra til de to nabostrendene Karon Beach og Kata Noi Beach. Karon Beach er litt livligere mens Kata Noi Beach er en rolig og paradislignende strand. Det er kun en kort spaserturtil Karon Beach, og du kan ta tuk tuk til Kata Noi Beach for en rimelig penge.

  I oktober–november kan det av og til blåse mye, noe som gjør det umulig med dykking, båtutflukter og/eller bad.

  I perioder forekommer små maneter i vannet, disse er helt ufarlige, men kan forårsake svie.

  For å få tilbake øyas vakre naturstrender har myndighetene forbudt vannsport, strandkiosker, solsengutleie og annen kommersiell virksomhet på strendene. Noen strender i Phuket har derimot reserverte deler av stranden der utleie av solsenger og parasoller er tillatt.

 • Opplevelser

  Utenfor Phuket finner du fantastiske dykkersteder.

  Minigolfbanen Dino Park ligger mellom Kata og Karon Beach.

  To meget bra golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, ligger bare 15–25 minutter unna med taxi eller tuk-tuk.

  Mellom Kata og Chalong står Phukets landemerke, den høye Big Buddah-statuen, på toppen av et fjell. Du kommer deg enklest dit med en taxi.

  Bor du i Kata har du gåavstand til nabobyen Karon. Der finnes det restauranter, barer, klassiske butikker med ferieartikler og et marked.

  Ta en longtailbåt over til paradisstranden Freedom Beach som mligger bortgjemt mellom Karon Beach og Paton Beach.

  I midten av oktober er det en grønnsaksfestival i Phuket by og april feires Songkran, det thailandske nyttåret, rundt omkring i Thailand. Da kaster man vann på hverandre for å ønske den kommende regnperioden velkommen.

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Fra Kata Beach til Karon Beach ca. 3 km, til Phuket by 25 km, flyplassen 45 km, Patong Beach 10 km. Fra Phuket til flyplassen i krabi er det ca. 190 km.

  Offentlig transport
  Taxi fra flyplassen til Kata ca. 175,-. Mange hoteller har egen buss- eller taxiservice. Det går lokalbuss til Phuket by og strendene i nærheten. Bussene går omtrent en gang i halvtimen på dagtid. Det finnes også såkalte tuk-tuk med plass til åtte personer. Prisen er pr. bil og det går ofte an å prute. Mellom de nærliggende strendene koster det ca. 40,-/bil.

  Du kan også leie tuk-tuk eller minibuss for en hel dag. Ta med et kart og vis hvor du vil reise. Det er mulig å leie moped eller motorsykkel, men det anbefales ikke på grunn av trafikksituasjonen.

 • Reise med barn

  Centara Kata Beach er vårt barnevennlige alternativ i Kataområdet. I nærheten finnes flere supermarkeder og minimarkeder der du kan kjøpe barnemat og bleier. Stranden er veldig barnevennlig og populær blant barnefamilier.

 • Restauranter og fornøyelser

  Ved Kata Beach ligger det mange bra restauranter og barer. Du kan også spasere mot Karon Beach der det finnes et stort utvalg av restauranter. Det mest omfattende utelivet er i Patong.

 • Shopping

  Det finnes mange butikker der du kan kjøpe klassiske ferieartikler som flip-flops, solkrem og vesker. Det er populært å gå til en skredder og få sydd dress eller kjoler. De fleste butikker, supermarkeder, minimarkeder og apotek ligger ovenfor stranden.

  Ved tempelet i den nordlige delen av Karon, kan du besøke et bra marked på tirsdager og fredager. Phuket Town har et av de største nattmarkedene på øya – Phuet Weekend Market. Markedet er åpent lørdag og søndag.

  Patong har et større utvalg. Der ligger shoppingsenteret Jungceylon med over 200 butikker som selger alt fra merkeklær til håndverk og elektronikk.

 • Prisnivå

  I butikk: 1 liter vann ca. 6,-, brus (33 cl) ca. 5,-.

  På restaurant: øl (50 cl) ca. 15,-, enkel lunsj ca. 30,-, enkel middag ca. 80–100,-, pizza ca. 60,-.

 • Innbyggere

  Phuket har ca. 386 600 innbyggere.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V, adapter er ikke nødvendig.

 • Reise med handikapp

  Mange smale gater, høye, ujevne fortauer og generelt store nivåforskjeller. Sanden er veldig myk, noe som gjør stranden vanskelig fremkommelig i rullestol.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Thailandske Baht (THB). Det finnes minibanker. Bankene er åpne man–fre kl. 09–15.30. Det finnes også vekslingskontor som er åpne daglig til ca. kl. 21. Alle internasjonale kredittkort aksepteres. Noen butikker tar en avgift hvis du bruker American Express eller Diners.

  Depositum ved innsjekking
  Mange hotell i Thailand krever et depositum ved innsjekking. Ved utsjekking avregnes utgiftene og resterende betales tilbake.

  Røykfrie strender
  Mange strender i Thailand er nå røykfrie. Røyking er kun tillatt på anviste områder. Hvis forbudet trosses, risikeres bøter.

  E-sigaretter
  I Thailand er det ulovlig å bruke alle former for e-sigaretter samt å ta med seg e-sigaretter inn i landet. Brudd på loven kan gi bøter og fengsel.