Verdt å vite om Karon Beach

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandsk baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Befolkning

  ca. 386 600 (Phuket)
 • Tidsforskjell

  +6 timer
 • Transfertid

  ca, 1 tme/3 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 80–100,-

1 liter vann
ca. 6,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden varierer avhengig av hvilken dato og flyløsning du velger.

  Om vinteren har vi noen direktefly til både Krabi og Phuket, resten av flyvningene er med rutefly. Direktefly tar ca. 11 timer.

  Om sommeren flyr du med rutefly via Bangkok og innenriksfly videre.

 • Transfertid

  Buss fra flyplassen på Phuket til hotellene i Karon Beach ca.1 time, fra flyplassen i Krabi ca. 3 timer.

  Når du gjør en bestilling ser du hvilke alternativer som er tilgjengelige.

  Her kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Karon Beach har en lang og fin, hvit sandstrand. Vannet blir fort dypt og på grunn av sterke understrømmer er det av og til badeforbud om vinteren, mens om sommeren er badeforbudet nesten permanent.

  Du kan også besøke de to nabostrendene Kata Beach og Kata Noi Beach. Kata Beach er langgrunn og barnevennlig, mens Kata Noi Beach er en liten paradisstrand. Det er lett å gå til Kata Beach, men det er enklest å ta en tuk-tuk til Kata Noi Beach.

  Informasjon om Phukets strender
  For å få tilbake øyas vakre naturstrender har myndighetene forbudt vannsport, strandkiosker, solsengutleie og annen kommersiell virksomhet på stranden. Eneste unntaket er at det store strendene har reserverte deler, såkalte "10 per cent zones", det utleie av solsenger og parasoller er tillatt.

  I perioder forekommer det små maneter i vannet, er helt ufarlige men kan forårsake svie.

 • Opplevelser

  Utenfor Phuket finner du fantastiske dykkersteder med mulighet for variert dykking. Du kan dykkersertifikat ved å gå på kurset PADI Open Water Divers, les mer under fliken "Utflukter".

  Tennis ca. 30,-/person for en time. Bowling ca. 35,-/pers.

  Havfiskeutflukter, heldagsutflukter ca. 700,-.

  To meget bra golfbaner, Loch Palm Golf Club og Phuket Country Club, ligger bare 15–25 minutter unna med taxi eller tuk-tuk.

  Minigolfbanen Dino Park ligger midt mellom Kata og Karon Beach.

  Den høye Big Buddha-statuen står på toppen av fjellet mellom Kata og Chalong og er blitt et landemerke for Phuket. Du kommer deg enklest dit med en taxi.

  Bor du i Karon har du gåavstand til nabobyen Kata. Der finnes det restauranter, barere og klassiske butikker med ferieartikler.

  Ta en longtailbåt til paradisstranden Freedom Beach som ligger bortgjemt mellom Karon Beach og Patong Beach.

  I midten av oktober arrangeres grønnsaksfestivalen i Phuket by og i april feires Songran, det thailandske nyttåret der man kaster vann på hverandre for å ønske den ventende regnperioden velkommen.

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Fra Karon Beach til Kata Beach 3 km, til Phuket by 20 km, flyplassen 45 km, Patong Beach 6,5 km.

  Offentlig kommunikasjon
  Taxi fra flyplassen til Karon ca.175,-. Mange hotell har egen buss- eller taxiservice. Det går lokalbuss til Phuket by og strendene i nærheten, ca. en gang i halvtimen på dagtid.

  Det finnes også såkalte tuk-tuk med plass til åtte personer. Prisen, som ofte kan prutes, er pr. bil. Mellom de nærliggende strendene koster det ca. 40,-/bil. Til Patong dagtid ca. 70–90,-. Til Phuket by ca. 70,-/bil.

  Du kan også leie tuk-tuk eller minibuss for en hel dag. Ta med et kart og vis hvor du vil reise. Det er mulig å leie moped eller motorsykkel, men det anbefales ikke på grunn av trafikksituasjonen.

 • Reise med barn

  Vannet ved Karon Beach blir fort dypt og er dermed ikke så barnevennlig. Derimot er det en veldig barnevennlig strand i nabobyen Kata.

  Det finnes minimarkeder i nærheten av hotellene våre der du kan kjøpe barnemat og bleier.

 • Restauranter og fornøyelser

  Ved Karon Beach er det mange bra restauranter og barer. Det mest omfattenede utelivet finnes i Patong. I sommerhalvåret har noen restauranter og butikker stengt.

 • Shopping

  Det finnes mange butikker der du kan kjøpe klassiske ferieartikler som flip-flops, solkrem og vesker. Det er populært å gå til skredder å få sydd dresser eller kjoler. De fleste butikkene, supermarkedene og minimarkedene ligger i området bak stranden. Du finner også flere apotek.

  I den nordlige delen av Karon, ved tempelet, kan du besøke et bra marked på tirsdager og fredager. I Phuket Town ligger et av de største nattmarkedene på øya, Phuket Weekend Market. Markedet arrangeres på lørdag og søndag.

  I Patong er det et større utvalg. Der finner du shoppingsenteret Jungceylon som har over 200 butikker med alt fra merkeklær til håndverk og elektronikk.

 • Prisnivå

  I butikk: 1 liter vann ca. 6,-, brus (33 cl) ca. 5,-.

  På restaurant: øl (50 cl) ca. 15,-, enkel lunsj ca. 30,-, enkel middag ca. 80–100,-, pizza ca. 60,-.

 • Innbyggere

  Phuket har ca. 386 600 innbyggere.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V, adapter er ikke nødvendig.

 • Reise med handikapp

  Fortauene er bredere her enn på enkelte andre thailandske steder. Det er en rampe ved stranden, men ingen handikap-assistanse tilbys. Sanden er veldig myk, noe som gjør stranden vanskelig fremkommelig med rullestol.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Thailandske Bath (THB). Det finnes minibanker. Bankene er åpen man–fre kl. 09–15.30. Det finnes også vekslingskontorer som er åpne daglig til kl. 21. Alle internasjonale kredittkort aksepteres. Nen butikker tar en avgift hvis du bruker American Express eller Diners.

  Depositum ved innsjekking
  Mange hotell i Thailand krever et depositum ved innsjekking. Ved utsjekking avregnes utgiftene og resterende betales tilbake.

  Røykfrie strender
  Mange strender i Thailand er nå røykfrie. Røyking er kun tillatt på anviste områder. Hvis forbudet trosses, risikeres bøter.

  E-sigaretter
  I Thailand er det ulovlig å bruke alle former for e-sigaretter samt å ta med seg e-sigaretter inn i landet. Brudd på loven kan gi bøter og fengsel.