Verdt å vite om Ao Nang (Krabi)

 • Hovedstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailandsk baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Befolkning

  ca. 8000
 • Tidsforskjell

  +6 timer
 • Transfertid

  ca. 35 min/3 t 30 min

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 90,-

1 liter vann
ca. 7,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden varierer avhengig av flyløsning og sesong.

 • Transfertid

  Det tar ca. 35 min fra flyplassen i Krabi og ca. 3 t 30 min fra flyplassen på Phuket.

  Bestill transferbuss eller privat transport med taxi eller minibuss. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige.

  Her kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Hotellene våre ligger i nærheten av de langgrunne Ao Nang- og Nopparat Thara-strendene. Det er ingen solsenger på disse strendene. Ao Nang-stranden er en liten strand ved Ao Nangs sentrum der den store longtailbåtstasjonen ligger.

  Nopparat Thara-stranden er en lang, rolig strand med longtailbåter. Det er finest å bade ved de fine, urørte naturstrendene i Krabiområdet som lett kan nås med longtailbåt.

  Stor forskjell mellom flo og fjære. Periodevis forekommer det små maneter i vannet, disse er helt ufarlige, men kan forårsake svie.

  Om sommeren er det understrømmer ved strendene i Ao Nangs sentrum, men du kan bade og snorkle ved øyene utenfor Ao Nang, selv i sommermånedene.

  Klimaet i Ao Nang (Krabi) er tropisk med høy luftfuktighet. I både luft og vann er temperaturen jevn hele året. Mest solsikkert er det i vinterhalvåret, mens det i sommermånedene ofte kommer korte, kraftige regnskurer. Langvarig regn er sjelden.

 • Aktiv ferie

  Krabi byr på utmerkede muligheter for snorkling og dykking. Utenfor Krabi ligger fantastiske dykkesteder, mest kjent er kanskje Shark Pint og Anemone Reef, ca. 2,5 time med båt fra Krabi.

  Du kan forhåndsbestille alt fra snorkleutflukter til dykkekurs for både nybegynnere og avanserte dykkere med skandinaviske instruktører. Les mer under fliken Utflukter.

  Et besøk hos skredderen eller thaimassasje. Flere hoteller og steder i landsbyen tilbyr forskjellige varianter av thaimassasje og oljemassasje.

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Til flyplassen i Phuket 190 km. Fra Ao Nang, der hotellene ligger, til Krabi by ca. 22 km.

  Offentlig transport
  Buss fra Ao Nang til Krabi by, Surat Thani og Phuket by. Tuk-tuk i Ao Nang. Taxi til Klong Muang ca. 80,-.

 • Reise med barn

  Det finnes ingen spesielle fasiliteter for barn, men strendene er langgrunne og de fleste hotell har barnebasseng. Ta gjerne med flytevest til barna hvis du planlegger å dra på båttur med longtailbåter.

 • Shopping

  Ovenfor stranden finnes det flere butikker der du kan kjøpe klassiske ferieartikler som flip flops, solkrem og bagger. Det er populært å gå til en skredder og få sydd en dress eller kjole. Det finnes også supermarkeder og apotek.

  Det er marked i Ao Nang en gang i uken ovenfor Mc Donalds. Dette er populært blant lokalbefolkningen. Der finner du fersk frukt og grønnsaker. I Krabi Town arrangeres det kveldsmarked hver helg fra fre–søn.

 • Restauranter og fornøyelser

  Det ligger mange barer og restauranter langs strandpromenaden, både med thailandsk mat og mer internasjonale menyer. I sommersesongen er utvalget av restauranter litt mindre.

 • Prisnivå

  I butikk: 1 liter vann ca. 7,-, brus (33 cl) ca. 6,-, et brød ca. 8,-.

  På restaurant: øl (50 cl) ca. 30,-, enkel lunsj ca. 30,-, enkel middag ca. 90,-, en stor pizza ca. 60,-,

 • Reise med handikapp

  Relativt flatt og lett å komme frem, men mange av fortauene er høye, ujevne og smale. Stranden er tilgjengelig med rullestol, men det er ingen handikapp-assistanse ved stranden for å komme ned til vannet. Sanden er myk og derfor er det ikke mulig å komme ned til vannet i rullestol.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Innbyggere

  Fastboende: ca. 8000.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Thailandske bath (THB). I nærheten av våre hoteller i Ao Nang finnes det flere vekslingskontorer og minibanker, der du kan ta ut kontanter med VISA og MasterCard.

  Depositum ved innsjekking
  Mange hotell i Thailand krever et depositum ved innsjekking. Ved utsjekking avregnes utgiftene og resterende betales tilbake.

  Røykfrie strender
  Mange strender i Thailand er nå røykfrie. Røyking er kun tillatt på anviste områder. Hvis forbudet trosses, risikeres bøter.

  E-sigaretter
  I Thailand er det ulovlig å bruke alle former for e-sigaretter samt å ta med seg e-sigaretter inn i landet. Brudd på loven kan gi bøter og fengsel.