• Hovedstad

  London
 • Valuta

  Britiske pund (GBP)
 • Språk

  Engelsk
 • Befolkning

  65 640 000
 • Tidsforskjell

  -1 time

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 10,-

Øl (50 cl)
ca. 39,-

Priseksempel fra London

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til dette reisemålet kan du forhåndsbestille leiebil gjennom oss.

 • Reise med barn

  Legoland Discovery Centre i The Trafford Centre – her kan alle Legoelskere få lysten stillet blant store og små fantasifulle skapelser laget av over to millioner legobiter. Åpent mandag til søndag kl. 10–18.30 (kassen er åpen kl. 17).

  National Footbol Museum – moro for både barn og voksne, uansett hvor store fotballnerder dere er! Åpent mandag til søndag kl. 10–17.

  Sea Life Manchester er et stort akvarium med blant annet kjempeblekkspruter og havskilpadder. Åpent mandag til søndag kl. 10–18.30 (kassen er åpen til kl. 17).

  Play Factor – stort innendørs lekeland med store sklier, go-kart, zipline m.m.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Manchester går med rutefly og du kan bestille et opphold med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt online-center via telefon, e-post eller SMS f.o.m to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Shopping

  Trafford Center er et stort shoppingsenter er stykke utenfor sentrum. Her finner du det meste!

  Northern Quarters tilbyr mer alternativ shopping, second hand etc. Her finnes blant anet institusjonen "Afflecks Palace", et alternativt lite shoppingsenter" i en gammel teglbygning, innredning bl.a. punk, goth, parykker, klær etc. Lady Gaga har vært på besøk her.

 • Transport og kommunikasjon

  Metroshuttle er en kostnadsfri busservice sentralt i Manchester. Fra kl. 7–19 kan du enkelt nå Manchester togstasjoner, shoppingområder, kjøpesentre og større parkeringshus med disse el-hybridbusser.

  Manchesters flyplass ligger et stykke sørvest for sentrum, men det er enkelt å komme til bykjernen med toget som tar 20 minutter til Manchester Picadilly. Pris ca. 5 GBP per person.

 • Gå ikke glipp av dette

  For å finne hendelser og tips for et opphold i Manchester, les mer på Timeout.com/manchester.

  Mosi, Museum of Science and Industry er ett av Manchesters største attraksjoner i totalt fem bygninger, deriblant verdens eldste jernbanestasjon. Et interaktiv industrimuseum med gamle maskiner og annet teknisk som er interessant for både barn og voksne.

  Manchester Art Gallery – ett av Englands fineste kunstmuseer.

  Manchester Craft and Design Center lokker kunst- og designinteresserte fra hele Europa.

  IWM North er en arkitektonisk spektakulær bygning tegnet av Daniel Liebeskind. Bygningen som ble innviet i 2002 rommer ett av Englands tre Imperial War Museum.

  John Rylands Library er en vakker, viktoriansk bygning som minner mer om en katedral enn et bibliotek. Rommer blant annet Englands eldste bibel.

  Uansett om du er fotballnerd eller ikke så kan det være morsomt å fra på en guidet omvisning på en av byens fotballarenaer, Ethiad Stadium og Old Trafford – hjemmearena for Manchester United. Manchester United har et eget fotballmuseum på Old Trafford. Byen Manchester kan også skilte med The National Football Museum som ligger midt i sentrum. Museet er åpent mandag til søndag kl. 10–17.

  Hvis du skal være noen dager kan du også besøke havnebyen Liverpool som ligger bare en time unna med toget.

 • Viktig informasjon

  Rådfør deg med lege eller vaksinasjonskontorl om eventuelle anbefalinger.

  Å se en kamp på Old Trafford med Zlatan Ibrahimovic i den røde Manchester United-drakten er en drøm for mange. Hvis du lykkes å få tak i en billett til noen av sesongens kamper må du passe på å oppleve så mye fotball som mulig mens du er her.

  Det finnes guidede omvisninger både på Manchester United hjemmearena Old Trafford og på Ethiad Stadion, hjemmeplan for Manchester City. Bestill visning via fotballagets respektive hjemmeside, men vær oppmerksom på at klubbene ikke arrangerer guidede stadionomvisninger på kampdagene.

  Siden 2012 kan Manchester også skryte av The National Football Museum som går over fire etasjer i Urbis Building. Et besøk her er et must for alle fotballelskere! Museet er åpent mandag til søndag kl. 10–17.

 • Valuta og kredittkort

  Britiske pund (GBP).

  Kredittkort aksepteres de fleste steder.