Notting Hill

Vi er mange som har både grått og ledd av Notting Hill-filmen med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene. Suksessfilmen fra 1999 satte London generelt og den vestlige delen av Notting Hill på kartet en gang for alle. Selv om den verdensberømte blå døren nå er borte fra huset der noen av scenene i filmen ble spilt inn, er Notting Hill fortsatt forbundet med en romantisk følelse som vil karakterisere dette nabolaget i lang tid framover.

Hvis du besøker området, vil du raskt forstå hvorfor filmskaperne valgte denne delen av London som innspillingssted. De søte pastellfargede fasadene og den sjarmerende stemningen skaper en spesiell atmosfære. Her kan du rusle rundt uten noe spesielt på programmet, og når du får lyst kan du ta et lite pitstopp på en pub eller kafé for å hvile føttene og nyte noe godt å drikke.

Portobello Road og Notting Hill Carnival

Den mest berømte gaten i Notting Hill heter Portobello Road. Her finner du verdens største antikke marked, Portobello Road Market. Hvis du har flaks og er dyktig til å prute, kan du komme hjem med veldig gode kjøp, men du vil definitivt ikke være alene når du prøver å finne gullperlene blant bodene.

Når vi først snakker om Notting Hill vil vi også nevne Notting Hill Carnival, som regnes som Europas største gatefestival. Denne årlige festivalen feires under bankferien i august og tiltrekker seg mange besøkende til London og Notting Hill. Karnevalet, som har et karibisk tema, fyller gatene med fargerike kostymer, festlige vogner, fengende musikk fra calypsoband og det dufter av karibiske delikatesser fra ulike matboder. Husk at flere t-banestasjoner er stengt disse dagene, noe som betyr at du må planlegge besøket litt ekstra.

Den enkleste måten å komme til Notting Hill på er med t-bane til Notting Hill Gate-stasjonen. Du kan ta både Central Line, District Line og Circle Line. Hvis du leter etter hoteller innen gangavstand fra Hyde Park, anbefaler vi det sjarmerende Phoenix Hotel.