Verdt å vite om London

 • Hovedstad

  London
 • Valuta

  Britiske pund (GBP)
 • Språk

  Engelsk
 • Befolkning

  65 640 000
 • Tidsforskjell

  -1 time

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 10,-

Priseksempel fra London

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til dette reisemålet kan du forhåndsbestille leiebil gjennom oss.

 • Reise med barn

  Mange av Londons severdigheter og parker passer for både barn og voksne : London Eye, Science Museum, London Zoo, London Aquarium, lekeplassen i Kensington Gardens....

  I Warner Bros.Studio kan du se rekvisitter, kostymer og kulisser fra Harry Potter-filmene. Forhåndsbestill billetter på nettet.

  Besøk dinosaurene på Natural History Museum, se kronjuvelene i Tower of London eller gå på innsektjakt i Kew Garden. Det er ingen grunn til å kjede seg i London!

  Reiser du med små barn kan det være lurt å planlegge oppholdet. Det er ofte lange køer ved severdighetene og ikke alltid like fremkommelig med barnevogn, spesielt ikke på undergrunnen.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til London går med rutefly til en av byens internasjonale flyplasser. London Heathrow, Stansted eller Gatwick, noe som innebærer at du kan bestille en reise til den engelske hovedstaden med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt online-center via telefon, e-post eller SMS f.o.m. to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Restauranter og fornøyelser

  Utvalget av restauranter, utesteder, konserter og teaterforestillinger er uendelig i en storby som London. Her kan du spise mat fra hele verden, ikke minst indisk og fra mange av de tidligere britiske koloniene. Pubene serverer ofte tradisjonell britisk mat, og mange hotell tilbyr klassisk Afternoon Tea.

  Du kan lese mer om hva som foregår i London på Timeout.com, Visitlondon.com/things-to-do/london-by-month eller Londontown.com.

  Bladet Time Out med mange gode tips finner du som regel på flyplassen eller hotellet.

 • Shopping

  I London har du ubegrenset med shoppingmuligheter. Fra travle Oxford Street til de mer rolige merkebutikkene i New Bond Street er det ikke så langt å gå, men prisnivået på klær og sko er ganske forskjellig. På Regent Street ligger blant annet leketøysbutikken Hamleys, et paradis for alle barn!

  Ved Camden Lock kan du finne fantastiske gothkostymer, og på mange av markedene er det et enormt utvalg av vintageklær.

  Butikkenes åpningstider varierer, men er ofte åpne fra kl. 10–19 eller kl. 09.30–20.00. De fleste store butikker i Oxford Street holder åpent kl. 09.00–21.00 mandag til lørdag, noe kortere åpningstid søndag.

 • Transport og kommunikasjon

  London har et godt utbygget kollektivtilbud med verdens eldste undergrunn og de klassiske røde bussene. Hvis du planlegger å benytte deg av offentlig transport kan det være lurt å kjøpe et Oyster Card, et reisekort i plast du fyller med valgfritt beløp og som benyttes for reiser i London.

  Kortet kan bestilles fra visitbritain.com i forveien, de sender det hjem til deg. det selges også på flyplasser og undergrunnsstasjoner.

  Fra Londons 4 flyplasser, London Heathrow, Gatwick, Stansted og London City, er det flere transportmuligheter. Undergrunnen er som regel billigst, men det går også hurtigtog, busser og taxi. Les mer på den aktuelle flyplassens nettside.

 • Gå ikke glipp av dette

  Ved South Bank, Themsens sydside, er det en flere kilometer lang strandpromenade. Å kombinere en båttur på elven med en spasertur forbi blant annet kunstmuseet Tate Modern og Globe Theatre er en perfekt måte å tilbringe dagen på. Ta en avstikker til Bourough Market, et fint matmarked og et godt lunsjalternativ.

  London Walks tilbyr guidede gåturer med forskjellige temaer, både innen og utenfor London. Prisen er ca 10 pund pr. person og turene varer 1–2 timer.

  Antikviteter og antikvariater liger langs Kensington Church Street i Notting Hill. Er du glad i å lage mat? Da bør du besøke Books for Cooks, en bokhandel som har spesialisert seg på kokebøker.

  Klassiske teatre som The Old Vic og Shakepeareteateret The Globe og det store utvalget av musikalteatre i West End gjør London til et eldorado for teaterinteresserte.

  Ta en spasertur gjennom Hyde Park til nyoppussede Kensington Palace der prins William og hans familie bor.

  Å gå på fotballkamp i England er en fantastisk opplevelse for den sportsinteresserte. Billetter må forhåndsbestilles og er ikke helt billige...

 • Valuta og kredittkort

  Britiske pund (GBP). Kredittkort aksepteres de fleste steder.

 • Tidsforskjell

  • 1 time.
 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.