Vulkanen Teide

Tenk deg kontrasten å begynne dagen med et dypp i hotellbassenget for å noen timer senere stå oppe på en snøkledd fjelltopp som måler nesten 4000 meter på sitt høyeste punkt. Med sine 3718 meter over havet er Teide Spanias høyeste fjell, og Teide kan dessuten titulere seg som verdens tredje største vulkan.

Spanias mest besøkte nasjonalpark

De fire ulike bilveiene opp mot Teide, det går en i hver himmelretning, snor seg sakte men sikkert opp langs fjellsidene. Utenfor bilvinduet brer Tenerifes karakteristiske vulkanlandskap seg ut med tornebusker, kanarifuruer og merkelige kampesteiner. Den som holder utkikk kan også få se en og annen tenerifeblåfink.

Deler av det unike landskapet som omgir Teide består av nasjonalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide, som er Spanias mest besøkte nasjonalpark. Både Teide og området rundt er nå klassifisert som verdensarv av UNESCO.

Ta taubanen til toppen av Teide

Taubanen, som ble bygget i 1999, er den enkleste måten å ta seg opp til Teide på. Veggene i vognen er dekket av store glasspartier som gjør den åtte minutter lange ferden opp mot toppen til en attraksjon og utsiktsplass i seg selv.

Et besøk oppe på vulkanen Teide er et høydepunkt i ordets rette forstand. Fra toppen blandes utsikten av Tenerifes karakteristiske månelandskap med et skummende hav og en klar blå himmel.

Husk at det ofte er kaldt og vindfullt oppe på toppen, pakk derfor med varme klær. Litt kaffe kan også komme godt med, men glem ikke å ta med deg søppelet når du drar tilbake. Kabelbanen opp er ganske dyr, men familien vår er samstemte i at turen opp var verdt pengene. For å nå Teides aller høyeste topp trenger du spesialtillatelse. Du kan søke om dette via nasjonalparkens hovedkontor i Santa Cruz eller på nasjonalparkens hjemmeside.