Santa Cruz

For besøkende til Tenerife som vil variere strandlivet med litt byliv, er øyens hovedstad Santa Cruz på den nordøstlige delen av øyen en oppfriskende blanding av kulturarrangementer, spennende arkitektur og luksuriøse restauranter. For den som i stedet foretrekker å tilbringe tid på stranden, er det mulighet for å bruke dagene ved Santa Cruz’ populære strand Playa de Las Teresitas.

Tenerifes hovedstad har historisk sett vært en av Europas viktigste havner fordi så mange skip har stoppet her på sin vei over Atlanterhavet mot Amerika. Byens havnehistorie har selvsagt satt sitt preg på byen, og det myldrende havnelivet pågår fortsatt i aller høyeste grad.

Fra havnen går det regelmessig båttrafikk over til Spanias fastland, og her legger også store cruiseskip til.

Dra på karneval i Santa Cruz

Byens store karneval som arrangeres hvert år i februar, har satt Santa Cruz på verdenskartet – skal du besøke Tenerife, så bør du gjøre det i denne perioden. Folk fra hele verden kommer til øyen for å delta på festlighetene når hele byen forvandles til Tenerifes svar på Rio de Janeiro. Fakta er at Santa Cruz-karnevalet har tatt andreplassen for internasjonalt kjente karnevaler – rett etter Rios karneval.

Befinner du deg i hovedstaden på andre tider av året, er det likevel ingen grunn til å fortvile. Et av mange spennende stopp er blant annet Santa Cruz’ populære marked og mathall som ligger like ved busstasjonen. Her kan du titte på folk og ikke minst botanisere rundt blant utvalget av blomster, slakterier, fersk frukt og fisk.

Severdigheter for alle aldre

Man kan ikke besøke Santa Cruz uten å legge merke til byens kongress- og konserthus som går under navnet Auditorio de Tenerife "Adán Martín". Denne flotte hvite bygningen har blitt et symbol for hele Tenerife og minner litt om Sydneys verdensberømte konserthus. Ønsker du å shoppe, bør du derimot ta deg til Plaza de España og gatene rundt.

I Santa Cruz er det med andre ord aktiviteter og severdigheter i overflod for hele familien!