Loro Parque

Et eksotisk dyreliv i en populær dyrepark

Loro Parque på Tenerife har et eksotisk dyreliv.
Loro Parque har et rikt dyreliv, med ikke mindre enn 350 papegøyarter, noe som har gitt navn til parken ettersom "loro" betyr papegøye på spansk.

Om du er ute etter en familieutflukt med dyre- og naturtema er den mye omtalte Loro Parque på det nordlige Tenerife et godt reisemål. Parken ligger en drøy halvmil vest for byen Puerto de la Cruz og er godt kjent, ikke minst på grunn av alle de fargesprakende papegøyene som flyr omkring i det frodige jungelmiljøet.

Inne i parken er ikke mindre enn 350 ulike papegøyearter representert, og faktisk har papegøyene gitt navn til parken ettersom loro betyr papegøye på spansk.

Rikt dyreliv på Loro Parque

Ut over papegøyer og andre fugler, er også parkens pingviner umåtelig populære. Disse søtnosene bor inne i Penguin Planet, som skal være verdens største pingvinarium. Her kan besøkende titte på pingvinarter som keiserpingviner og humboldtpingviner og samtidig få en fascinerende smakebit på det spesielle miljøet i Antarktis. Pingvinenes bomiljø er gjenskapt slik at lys- og temperaturforholdene er de samme som i Antarktis. Hver dag fraktes det over tolv tonn snø inn i den store glassinnhegningen for å gjenskape pingvinenes naturlige miljø i så stor grad som mulig.

Show med papegøyer og delfiner

Et annet sted som er verdt å besøke i parken, er det store akvariet som befinner seg under jorden. Her finnes syv ulike temaområder, et for hvert respektive marine økosystem. Noen ekstra spennende arter som svømmer rundt i akvariet, er pirayaer, skilpadder og sjøhester.

Mange liker også parkens ulike forestillinger som avholdes på faste tider gjennom dagen. Her kan du få se alt fra papegøyer til delfiner som opptrer sammen med trenerne sine

  • Loro Parque er en stiftelse som ble opprettet for å beskytte og bevare utrydningstruede dyr.
  • Loro Parques anlegg er åpent året rundt.
  • For lekelystne barn med mye energi, ligger det et lite lekeland midt i parken.
  • Mangae velger å kombinere besøket sitt på Loro Parque med å bade på eventyrsvannparken Siam Park.
  • Om du planlegger å besøke begge parkene, kan du spare deg noen slanter ved å kjøpe en rabattert kombinasjonsbillett.