Las Galletas

Ved spissen på Tenerifes sørlige kyst ligger den relativt ukjente lille fiskerlandsbyen Las Galletas. Med en liten baby i familien ville vi feriere på et rolig, genuint og spaservennlig område med en avslappet atmosfære. I Las Galletas fikk vi akkurat det vi var ute etter. Nærheten til havet var en velkommen bonus.

Lei av turister? Dra til Las Galletas

Denne byen er med andre ord et svært godt feriealternativ for reisende som vil bort fra de store og tettbefolkede turistbyene Las Americas og Los Christianos – men som likevel vil være i nærheten og ha muligheten til å besøke dem.

Restaurantutvalget i Las Galletas er skralt, men det finnes derimot flere små butikker å handle i. Det er også sjarmerende å henge nede i havnen for å botanisere blant bodene med nyfangede skatter fra havet. Tross alt er det fisket som landsbyen er kjent for.

Strandpromenade til Costa del Silencio

De beste opplevelsene våre i dette området blir kveldene langs havpromenaden mellom Las Galletas og nabobyen Costa del Silencio. Her fikk vi nyte lyden av havet som slo inn mot de heftige klippeformasjonene og de flotte silhuettene av pinjetrærne mot den stjernespekkede himmelen uten å måtte stå som sild i tønne med en masse turister.

Ved klippene dannes naturlige basseng som varmes opp av solen på dagtid. Vi så flere personer ligge og skvalpe rundt i bassengene med maske og snorkel – for så å finne nærmeste sted med le for vinden for å soltørke på klippene.

For ferierende som liker roen som hersker i Las Galletass, men likevel vil oppleve Tenerifes enorme utvalg av aktiviteter og naturopplevelser, kan det være verdt å leie en bil. Vår familie kombinerte f.eks. besøket i Las Galletas med bad på Siam Park.