Lago Martiánez

Lago Martiánez er et enormt bassengområde med saltvannbassenger i tilknytning til Puerto de la Cruz. Her kan du lett fordrive en hel dag. Foruten å bade i noen av stedets syv svømmebasseng, oppvarmede spa-bassenger og kunstige sjøer, kan du spasere blant vakre hager, se på skulpturer eller bare ta det med ro og koble av på en av de mange kafeene på området.

Og om sulten setter inn, finnes det flere restauranter å velge mellom.

Lago Martiánez passer alle aldre.

Her finnes basseng med ulik dybde, og noen er særlig egnede for yngre barn. Her finnes det også godt med solstoler.

Lago Martiánez åpnet i 1977 for å gjøre Puerto de la Cruz mer attraktivt, da man så at mange turister valgte å dra til feriebyene Playa de las America og Los Cristianos på sydkysten. Man lot den kjente arkitekten, skulptøren og kunstneren Cesar Manrique designe hele parken. Lokalbefolkningen er veldig stolte over parken sin, flere kaller den for Kanariøyenes flotteste utendørsmuseum, og sikter da bl.a. til Manriques annerledes skulpturer, f.eks. en som forestiller eukalyptustrær som er plantet opp-ned, og også vulkanen som skyter bassengvannet opp mot himmelen. Som flere av Cesar Manriques verk, er disse skulpturene og hele parkens utforming en hyllest til Kanariøyenes fantastiske natur.

Siden det ble åpnet, har anlegget hatt over 30 millioner besøkende, og har med tiden blitt en av Tenerifes største attraksjoner.