Besøk appelsinbyen Masca

Er du en av dem som forestiller deg Kanariøyene generelt og Tenerife spesielt som enda et chartermål med stappfulle solstoler på rekke og rad? I så fall bør du tenke igjen. Legger du strendene bak deg, byr vulkanøyen på utsikter som nesten tar pusten fra deg. En av de mer kjente er selvsagt Teide. En annen ligger oppe ved den lille appelsinbyen Masca ved Tenerifes nordvestlige hjørne, som balanserer oppe ved foten av Tenofjellene.

Masca har likheter med Machu Pichu

De dramatiske utsiktene fra Masca kan sammenlignes med Tenerifes svar på Machu Pichu. Selve byen er bygget opp i en ravine med vegger som er opptil 600 meter høye. De første på plass som bygde opp denne byen var Tenerifes urbefolkning, guanchene. Det finnes mange legender om den lille byen. Noen mener at Masca en gang var en piratby, andre at det har eksistert overnaturlige krefter i omgivelsene.

Mange kommer til byen på guidede og organiserte turer, som innebærer et kort stopp for å ta noen raske bilder og så skynde seg videre til neste severdighet på øyen. Dette stedet fortjener egentlig mer tid. Lei en bil og kom hit tidlig på morgenen, utforsk nærområdet og ikke skynd deg videre. Ettersom det er mange turister som kommer hit, er her et forholdsvis godt utvalg av restauranter og småbutikker i forhold til andre byer på øyen av lignende størrelse.

Gå tur langs Masca Barranco

Når du skal besøke denne byen, er reisen definitivt en del av målet. Den beste bilveien til Masca går via Santiago del Teide, hvorfra du fortsetter ytterligere fem kilometer. Veien som venter er smal og tar deg gjennom hårnålssvinger til den ene vakre utsikten etter den andre. På veien ned finnes flere utsiktsplasser hvor du kan stoppe og ta bilder – det vil du garantert gjøre!

For at de vakre omgivelsene virkelig skal få komme til sin rett, kan du også vandre langs stien Masca Barranco hele veien ned mot havet, forutsatt at du er i relativt god form og er vant til å gå. Nest etter Barranco del Infierno i Costa Adeje er Masca Barranco den mest populære vandrestien på hele Tenerife.

Vandrestien går fra Masca og tar deg gjennom en uvirkelig vakker natur ned gjennom ravinene. Vandrestiene tar opp mot tre timer før du når havet, som også er vandrestiens endelige mål. De virkelig tøffe velger deretter å gå tilbake hele veien opp til byen, men man kan også ta båt fra stranden videre mot de velkjente klippene Los Gigantes.

Tips: Glem ikke å ta med deg godt med vann, solkrem og et hodeplagg for å beskytte deg mot solen!