Tenerifes beste strender

Smaken er som baken sies det –delt. Det gjelder også når vi snakker om strender. Her har vi listet opp fem strender på Tenerife som ofte blir nevnt når man spør hvilken strand som er Tenerifes beste.

Playa de las Teresitas – langgrunn og avslappet

Få turister tar seg til Tenerifes storby Santa Cruz (LÄNK artikel 9); men de som gjør det, kan regne med en genuin by og en generelt avslappet stemning. Du kan også oppleve den flotte stemningen ved badestranden Playa de las Teresitas, som til tross for at den ligger like ved en ganske trist lastebåthavn utenfor Santa Cruz, anses som en av Tenerifes beste strender. Stranden er dekket av en fin sand som er fraktet hit fra Sahara-ørkenen og er langgrunn og lysfarget. Playa de las Teresitas er beskyttet av bølgebrytere, som også gjør stranden barnevennlig. Her kan du leie solstoler og kjøpe enklere mat i strandkioskene.

Playa de Las Americas – med morsomme vannsporter

De aller fleste forbinder Tenerife med turistbyen Playa de las Americas og dens velbesøkte og turisttette lyse sandstrand. Dra hit hvis du liker bystrender og høyt tempo. Stranden passer også bra for aktive ferierende med et stort utvalg av vannsporter, slik som vannscooter, vindsurfing, kajakk og dykking. Herifra kan du også ta deg videre med båt for titte på hvaler og delfiner. Stranden er langgrunn og egner seg svært godt for barnefamilier.

Playa de Los Cristianos – mye liv og røre

Ettersom Playa de las Americas praktisk talt har vokst sammen med nabobyen Los Cristianos, kan du enkelt kan ta deg mellom byene og strendene via en bekvem strandpromenade omgitt av palmer. Playa de Los Cristianos lyse sandstrand er anlagt midt i byen og er en typisk bystrand i den betydning at det alltid er liv og røre her. Her arrangeres det beachvolleyballturneringer, og det finnes både strandselgere og livreddere, samt godt med fasiliteter for besøkende i alle aldre. Fra stranden er det også bare et steinkast til flotte restauranter og gode shoppingmuligheter. Playa de Los Christianos er velutstyrt og ryddes hver morgen, men utsikten over havnen er ikke kjempebra.

Playa Paraiso – førsteklases renovert strand

På Tenerifes sørvestlige kyst, drøyt 8 kilometer nord for Playa del las Americas, ligger den lille feriebyen Playa Paraiso. Byen har tre ulike strender, og samtlige ligger inne i bukter beskyttet av klipper. Stranden lengst mot nord, Las Galgas, er mest populær og er kjent for allmenheten som Playa Paraiso. Denne stranden fikk relativt nylig en totalrenovering med påfyll av gyllen sand samt nye, friske solsenger og dusjer. Foretrekker du en polert strand, er det med andre ord hit du skal dra. Tenk på at det ikke er særlig langgrunt her, så pass på eventuelle barn i selskapet!

Playa San Juan – en strand for barnefamilien

Bare et par mil fra Tenerifes strandklassiker Playa de Las Americas og Playa de Los Cristianos ligger den genuine kanaristranden San Juan. Her venter en ekte svart vulkansandstrand. Playa San Juan består av to strender som skilles av en pir og store steiner. Ved stranden finnes også en relativt nyanlagt strandpromenade hvor du finner både dusjer, lekeplass og serveringer. Stranden beskyttes av en bølgebryter, som innebærer at bølgene praktisk talt er ikke-eksisterende. Dette verdsettes selvsagt ekstra høyt av barnefamilier som gjerne besøker på denne stranden.