Den populære stranden El Medano

Rolig og langgrunn – med fartsfylte vinder til havs

Stranden El Medano på Tenerife.
El Medano er rolig, langgrunn og barnevennlig, og lenger tu tli havs er det fine bølger for surfing. Hva mer kan du øsnke deg av en strand?

El Medano på det sørlige Tenerife er en av øyas mest populære strender blant lokalbefolkningen. Mange av kanarierne har selv valgt å bygge ferieboligene sine langs stranden. Den over tre kilometer naturlig lange stranden er langgrunn med lys sand og er godt likt på grunn av det solrike været og de herlige bølgene.

El Medano – perfekt for surfing

De svale og iherdige vindene skaper med andre ord perfekte værforhold for vindsurfing og kitesurfing. Med tanke på at verdensmesterskapet i kitesurfing avholdes nettopp ved El Medano hvert år, ser konkurransedeltakerne ut til å verdsette både bølgene og vindene. Surferne holder seg på den ene siden av stranden, som gir plass til barnefamilier og vanlige turister som kan bade i ro og mak uten å risikere å bli truffet av surfebrett.

Bra strand for bevegelseshemmede

Langs den lange stranden finnes en hel rekke hoteller og leiligheter som bidrar til det typiske mylderet ved en bystrand. Langs strandpromenaden finnes det også en rekke restauranter, barer og kafeer å velge mellom. El Medano tilbyr alle slags fasiliteter og bekvemmeligheter du kan tenke deg, alt fra mulighet til å leie solstoler og parasoller til dusjer og omkledningsrom.

El Medano er også bra for bevegelseshemmede. Personer med nedsatt bevegelsesevne kan bruke både ramper, stoler, krykker og lignende hjelpemidler for å komme seg til vannet på lettest mulig måte.

Utflukter i nærheten av El Medano – 3 trips

  1. en tur til den lille fiskerlandsbyen Las Gallletas eller Costa Adeje
  2. Befinner du deg på Tenerife og foretrekker fantastiske naturopplevelser bør du absolutt leie en bil og forsøke å prioritere Teide, Pico de las Nieves eller Masca.
  3. Har du god tid, rekker du kanskje å oppleve alle tre – ellers kan du, som mange andre, dra tilbake til Tenerife igjen.

El Medano ligger drøyt tyve minutter fra Tenerifes velkjente strand Los Christianos, og mindre enn ti minutter fra flyplassen. Du kommer deg lett hit med bil, men det går også lokalbusser til og fra flere andre byer på øya.