/Tenerife

Cueva del Viento på Tenerife

av Cathrine, Guide, Puerto de la Cruz

Icod de los Vinos er kjent for sitt tusen år gamle Drageblodtre, men litt lenger opp ligger en av Tenerifes gjemte skatter - verdens fjerde lengste vulkangrotte. Det er den lengste i Europa og strekker seg hele 18 km under jorden.

Du kan bli med på en guidet tur ned i grotten med engelsktalene guide. Du går i små grupper på rundt 10-15 personer. Først får du en innføring i den interessante vulkanologien her på øya av forskerne selv som også er guider.

Deretter blir du utstyrt med hjelm og hodelykt for å kunne ta deg trygt ned og rundt i grotten. Det er ikke alltid lett å ta seg fram i dette steinete landskapet, derfor er det godt å ha på seg gode sko. I grotten kan du se tegn etter tre forskjellige utbrudd og guiden forteller om det du ser. Du får også oppleve dette utrolige nettverket av tunneler som blir dannet ved et vulkanutbrudd.

Du går ikke igjennom alle de 18 kilometerne, kun et lite stykke av tunnelen. Biologisk sett er dette også meget lærerikt. Du får lære mye om vulkanutbrudd og vulkaner, men også om en rekke interessante dyrearter som lever i disse grottene. Det finnes 190 arter her, hvorav 48 av dem bare kan leve under jorden.

Navnet Cueva del Viento betyr Vindgrotten og den har fått navnet sitt fordi man kan kjenne en sval bris når man står der inne.

Team-dag med Puerto de la Cruz guidene 2013 Team-dag med Puerto de la Cruz guidene 2013