Valldemossa

Valldemossa er en av Mallorcas absolutt vakreste byer, høyt oppe i fjellkjeden Tramuntana omtrent 25 kilometer nord for Palma. Nærheten til Palma gjør byen til et optimalt utfluktsmål om du vil oppleve kultur og en tradisjonsrik følelse på reisen din til Mallorca. Byen ligger vakkert omgitt av høye fjell kledde i oliven- og mandeltrær, og gir deg utsikt over dype daler og grønnkledde vidder.

Det blir sagt at Valldemossa er en av grunnene til at Mallorca har vokst til å bli en så populær destinasjon. Tenk «pittoresk» by på Mallorca», så er det en by som Valldemossa du ser fremfor deg. En mer koselig og sjarmerende by skal man lete lenge etter, og atmosfæren kommer tydelig frem til tross for de mange turistene i byen. Byen består av små buktende brosteinsgater og blomstrende bakgater. Omgivelsene er grønne, og de rustikke husene er bygget i lys stein, ikke rent sjeldent med små keramikktavler innrammet i vegger eller dører. Her kan man finne et stort antall butikker, gallerier, kafeer og tradisjonelle bakerier. Gå ikke glipp av Valldemossas berømte kaker, «Cocas de Patatas», som kan beskrives som en søt potetpannekake. Gjør som lokalbefolkningen og dypp den i kaffe eller varm sjokolade. I Valldemossa kan du lett bruke hele dagen bare for å oppleve sjarmen og følelsene, men stedet byr på så mye mer enn bare en tiltalende atmosfære.

La real Cartuja – klosteret i Valldemossa

Middelalderklosteret i Valldemossa, «La Real Cartuja», har tjent som alt fra kongelig palass til privatbolig, og tiltrekker seg i dag mange turister som vil oppleve klosterets rike historie. Klosteret inkluderer også en kirke, kunstgallerier, et gammalt apotek og en vakker klosterhage.

Den kjente pianisten og komponisten Fredric Chopin, som bodde noen år i byen sammen med kjæresten George Sand, oppholdt seg en kort periode i klosteret. Om du betaler inngangsbillettene til klosteret, inngår en kort pianofremføring av Chopin. Men det koster ekstra å komme inn i leiligheten hans. Chopin skrev flere verker i løpet av årene på Mallorca, og i Valldemossa finner du hans bestselger «A winter in Majorca» i nesten hver butikk.

Valldemossa lokker også de mer aktive besøkende, da byen har flere muligheter for klatring, vandringer og sykkelturer. Fra Valldemossa har du direkte tilgang til Tramuntanas fantastiske fjell og natur.

Det finnes flere måter å ta seg enkelt fra Palma til Valldemossa på. Taxi koster rundt 25 euro og tar omtrent 15 minutter. Det går regelmessig busser fra busstorget i Palma, Plaza Espana, og det koster rundt 3–4 euro en vei. Det går også lokalbusser til Valldemossa fra Alcudia, Pollenca og Sóller.