Puerto Portals

En av Mallorcas mest luksuriøse steder er marinaen Puerto Portals, som ligger en ti minutters lang kjøretur vest for Palma eller rundt 25 minutter fra flyplassen. De vakre omgivelsene har tiltrukket seg et utall kjendiser opp gjennom årene, som Bill Gates, Paris Hilton, Brad Pitt og Jim Carrey for å nevne noen. Man kan sammenligne stedet med det fasjonable Puerto Banus i Marbella. Marinaen har plass til mer enn 600 yachter, fra mindre til opptil 60 meter lange båter. Stemningen er mer internasjonal enn spansk, og det er ikke rent få internasjonale besøkende som har funnet sin egen feriebolig i Puerto Portals. Hotellene i området er hovedsakelig av de mer eksklusive slagene, og man har mange både spektakulære og små koselige boutiquehoteller å velge mellom. Puerto Portals passer også utmerket for en dagsutflukt – og på kveldstid er det godt med liv til langt ut i de små timene.

Havnen er omgitt av designerbutikker, meglere og yachtselgere, men ikke minst lokker marinaen med alle de eksklusive restaurantene som ligger helt ned med vannet. Er du ute etter et glamorøst natteliv, eller bare vil ha en kveld med god mat og drikke og titte på folk – eller vakre båter og luksuriøse biler – så er Puerto Portals stedet for deg.

Puerto Portals på dagtid – strender, golf og strandklubber

Vil du kombinere en kveld i den luksuriøse marinaen med en dag på stranden, så finner du stranden rett rundt hjørnet fra havnen. Stranden går under navnet «Portals» av lokalbefolkningen, men det offisielle navnet er «Oratori beach» (Platja de l’Oratori). Stranden ligger pent og beskyttet til og byr på gyllen sand og rolig vann, og du kan leie solsenger med parasoll, pedalbåter og surfebrett (SUP) på stranden. Et lite stykke bortenfor finner du enda en strand: Cala Portals Nous. Den lille stranden er rolig, populær blant både turister og lokalbefolkningen og har mange fasiliteter. Der finnes også et større shoppingtilbud og andre tjenester.
Ser du etter litt mer luksus eller festligheter på dagtid, bør du i stedet besøke noen av strandklubbene. Roxy’s, Moods og S’Esponja Café byr alle på basseng, yoga, mat og drikke.

For deg som liker golf, ligger golfresorten Bendidat ti minutter fra Puerto Portals med bil, og like ved ligger også banene Golf Son Quint, Golf Son Muntaner og T Golf & Country Club Poniente. På omtrent samme avstand finner du også feriebyen Illetes med strender, hotell og andre turisttilbud.

Også barna kan få sitt i Puerto Portals. Marineland byr på delfin- og sjøløveoppvisninger, pingviner, akvarium og en liten vannpark for barn. Og et lite stykke lenger borte ligger den mer actionfylte Western Waterpark med vannsklie, basseng med bølgemaskin og mye annet spennende.