Øygruppen Cabrera

Omtrent ti kilometer fra Mallorcas sørøstlige hjørne finner du den lille øygruppen Cabrera, som er vidkjent og populær på grunn av øyenes vakre natur og mange viker og turstier. Øygruppen består av totalt 19 øyer og er et naturreservat. Landskapene har fått ligge urørt i århundrer og byr på et fantastisk rikt dyreliv. Her finnes et stort antall fuglearter, et aktiv marint liv som inkluderer flygefisker, akkar og delfiner, og en unik fauna. Takket være klassifiseringen som nasjonalpark, har man klart å bevare den rike naturen år etter år, og en tur til Cabrera er en fin opplevelse og en kontrast det betydelig mer intense Mallorca.

Å reise over til Cabrera med båt tar rundt en time med motorbåt, og det finnes flere arrangører av transport og utflukter. Du må reise med en av disse, siden man trenger tillatelse for å besøke øyen. Vi anbefaler å bestille på forhånd. En utflukt til naturskjønne Cabrera er en måte å flykte fra turisttette Mallorca på – her råder roen, og det er like populært blant lokalbefolkningen som turister som vil oppleve noe annet enn Mallorcas populære destinasjoner og strender.

Cabreras festning og uberørte viker

På hovedøyens høyeste topp, 172 meter over havet, ligger ruinene av en gammel festning som ble bygget på slutten av 1300-tallet for å beskytte øyen mot pirater. Tar du den steinete stien opp til festningen, belønnes du med en fantastisk utsikt over den øde øyen, vegetasjonen, de dramatiske klippesidene rundt alle vikene og havets uendelige horisont. Et annen populært sted å vandre til er til et karakteristisk fyr.

Det finnes flere viker på Cabrera, og du kan lett finne en som oppleves som din egen for dagen. Hvilken som er best, kan avhenge av hvor vinden kommer fra – uansett hvor mye vind det er og i hvilken retning det blåser, kan du alltid finne en strand som beskyttes av høye klipper med rolig og klart vann. Mange strender er steinete et stykke ut og har en svært velbevart havbunn, som i kombinasjon med det fantastisk klare og dypt turkise vannet gjør det til et perfekt sted å snorkle på.

Det finnes veldig få fasiliteter på øyen så snart man beveger seg bort fra informasjonskioskene ved ankomststedet. Så med mindre du vil holde deg til den enslige lille kroen på stedet, kan det være smart å ta med din egen lille piknik og nyte den i en rolig vik hvor du slår deg ned for dagen.