Castell de Bellver

Vil du oppleve en fantastisk utsikt over Palma og samtidig besøke en av øyens mest populære severdigheter, bør du besøke Castell de Bellver. Slottet er 700 år gammelt og ligger 115 meter over havet, et lite stykke sør for Poble de Espanyol i Palma de Mallorca.
Castell de Bellver er svært velbevart og et utsøkt eksempel på gotisk arkitektur. Bygget er sirkelformet og ser ut som et fort, og det var akkurat dette slottet tjente som. For slottet ble ikke bygget her på grunn av den vakre utsikten, men fordi det var et av de beste stedene rent forsvarsmessig. Her har slottet voktet over inngangen til byen siden 1300-talet.

Spennende historie

Castell de Bellver har en spennende historie. Det ble bygget på 1300-tallet for kong Jakob II av Aragón. Det tok ni år å ferdigstille, og det var både menn og mange kvinner som hjalp til med byggingen. De fleste var kongens slaver. Slottet var senere hjem for flere konger, men tjente også som fengsel på 1800-tallet. Sist gang det ble brukt som fengsel, var under og etter den spanske borgerkrigen (1936–1939), da over 800 fanger ble låst inne her.
I dag eies slottet av staten og er en av Mallorcas mest populære severdigheter. Her finnes også et historisk museum samt en konserthall. Og gå ikke glipp av gårdsplassen. Den alene er verdt et besøk!