Cap de Formentor

Mallorcas nordligste punkt, Cap de Formentor, besøkes av tusentalls av turister hvert år. Det er de dramatiske omgivelsene med utsikt over spisse fjell, skrånende klipper og stup rett ned i havet som lokker og fascinerer. Her møtes enden av Mallorcas så kjente fjellkjede Tramuntana og Middelhavet i en vakker komposisjon. Det finnes flere utsiktsplasser ved Formentor, og aller mest ikonisk er det vakre hvite fyrhuset som ligger hele 210 meter over havet. På en klar dag byr utsikten på en endeløs horisont, og kanskje ser du helt til naboøyen Menorca.

Til Formentor, på halvøyen med samme navn på det nordøstlige Mallorca, kan du reise med bil langs fjellveier som bukter seg gjennom landskapet. Fra Port de Pollensa går det en strekning på 6–7 kilometer som kan gi deg sug i magen – men om du vil slappe av, kan du nyte den fantastiske utsikten over det vakre landskapet. Enkelte anser bilreisen som minst like givende som målet ved utsiktsplassene. Fristelsen til å stoppe og nyte den vakre utsikten kan bli overveldende, men det kan være enda vanskeligere å finne et ledig sted å parkere langs veien.

Halvøyen Formentors idylliske strand Playa de Formentor

Cala Fermentor byr også på en idyllisk strand: Playa de Formentor. Den er kilometerlang, men veldig smal med en gjennomsnittlig bredde på bare 8 meter. Sanden er veldig finkornet og nærmest hvit, og havet er krystallklart og mørketurkist. Stranden er omgitt av pinjetrær som gir stedet sin sjarm, og på enkelte tider av dagen ettertraktet skygge. Og utsikten mot de omkringliggende fjellene er et dramatisk og vakkert skue. Det finnes flere fasiliteter, blant annet et par restauranter, butikk og utleie av vannscootere, surfebrett (SUP) og glassbunnbåter. Stranden er inndelt i flere ulike deler med ulike priser for solsenger og parasoller i de ulike delene. Felles for dem alle er at prisene ligger i det øvre sjiktet.
Vannet er langgrunt og rolig, og passer også for barnefamilier. Andre verdsetter stranden for snorklingmulighetene som deler av den byr på. Stranden har Mallorcas spesielle «Blått Flagg», som er et bevis på god vannkvalitet, hensyn til miljø og bærekraft, at stranden er trygg og har et god service- og vedlikeholdsnivå.

Midt på stranden Playa de Formentor ligger det et ikonisk hotell. Hotel Formentor ble åpnet allerede i år 1930, og har lokket kjente gjester som Charlie Chaplin, Winston Churchill og Scott Fitzgerald, bare for å nevne noen. Også i dag anses hotellet for å være et av de mer kjente og glamorøse.