Cala Figuera

Du finner en av Mallorcas mest sjarmerende byer på den sørøstlige delen av øyen. Cala Figure er en gammel fiskeby der man knapt kan se spor av den utbredte turismen som preger resten av øyen. Her har de klart å bevare den lokale sjarmen, og lite har blitt tilpasset til turistene. En grunn til at byen har fått leve sitt eget liv slik de alltid har gjort, er kanskje at den ikke har noen badestrand. Cala Figure ligger også relativt vanskelig til på et noe avsidesliggende sted på Mallorcas sørøstlige kyst, rundt en time med bil fra Palma.

Gå på tur i den lille havnen

Ved havnen ligger flere kafeer og restauranter som serverer dagsfersk fisk renset av byens fiskere. Mens du nyter fiskemåltidet, er det ikke usannsynlig at får øye på de gamle fiskerne som sitter og reparerer garnet de akkurat fisket med til neste fisketur. Vil du derimot se når båtene kommer inn med fangsten sin, må du stå opp tidlig på morgenen.

Den pittoreske byen består av hvite små hus bygde i platåer som snor seg ned mot vannet og den rolige havnen hvor hverdagslivet utspiller seg. Rundt den lille havnen finnes en gangvei som snor seg opp et stykke på klippene, og derifra får du en herlig utsikt over bukten og fiskebyen med alle småbåtene som ligger og dupper rolig inne i havnen.

Snorkling og dykking i Cala Figuera

I Cala Figuera finnes det ingen strand. For å bade må du begi deg til Cala Santanyi eller Cala Llombard, som ligger noen kilometer sørover. Vannet er derimot krystallklart og fantastisk for snorkling og dykking – og det ligger en dykkeskole i Cala Figuera. Blir det alt for varmt, kan du selvsagt alltid hoppe fra de bratte trappene og klippene som går ned i havet, der er flere badestiger – men til Cala Figuera skal du først og fremst dra for atmosfæren og følelsen snarere enn for vannets skyld.