Stranden Cala Falco

Sammenlignet med de mye travlere nabobyene Magaluf og Palma Nova, er den bittelille gylne sandstranden Cala Falco Beach sørvest på Mallorca en liten bortgjemt strandoase. Den lille stranden ved badeplassen måler bare 40–50 meter og ligger for seg selv uten hverken hotell eller butikker i nærheten.

En surfeinspirert strandbar

Helt øde er strande imidlertid ikke, her finnes det både en liten surfeinspirert strandbar hvor du kan kjøpe forfriskninger i tillegg til mulighet for å leie en solseng med paraply. Den lille badebukta er omgitt av lave klipper som er dekket av busker og furutrær. De som ikke får tak i en solseng eller et sted å legge håndkleet på stranden, kan i stedet gå videre til en klippeavsats.

Cala Falco - snorkle og nyt

Du drar ikke til Cala Falco hvis du vil fylle dagen med pulsforhøyende strandaktiviteter som paragliding eller beachvolleyball. Her kan du i stedet komme med en god bok, en solhatt og solkrem. Et tips er også å ta med snorkelutstyr hvis du vil utforske Cala Falco under vann i stedet. Vannet er veldig klart, noe som gjør den beskyttede badeplassen til et perfekt snorklested.

Hvis du har lyst til å gjøre en kort utflukt i området, er det mulig å gå helt til den lille feriestedet Cala Vinyes, som ligger noen kilometer unna.