Playa de Canyamel

Playa de Canyamel er en 290 meter lang og vakker strand ved Mallorcas nordøstkyst. Sanden er lys og finkornet, og det klare blå vannet i badebukta gir god sikt og er utmerket til snorkling. Stranden ligger litt over en kilometer unna de mindre feriestedene Artá og Capdepera og ligger i utgangspunktet mellom et naturreservat på den ene siden og det lille turiststedet Canyamel på den andre.

En sandstrand for fred og ro

Det er en relativt rolig følelse ved stranden, som er spesielt godt likt av barnefamilier og eldre. Husk imidlertid at det av og til kan blåse opp en del, og skape store bølger. Siden stranden er et populært turistmål, er den fylt omtrent som resten av Mallorca, mye mer i høysesongen i juli og august. Hvis du vil være garantert fred og ro, bør du komme hit i lavsesongen, eller tidlig om morgenen. Her finner du mange fasiliteter som toaletter, garderober og dusjer. Hvis du vil ha den ekstra komfortabelt, kan du også leie solsenger og parasoller.

Se på fugler og spill golf

Bortenfor stranden ligger bølgende åser dekket med grøntområder. Dette området er et naturreservat kalt S'Albufera Nature Parc. Reservatet er et trekkplaster for ornitologer som kommer langveis fra for å få et glimt av noen av de 230 forskjellige fugleartene som er sett i området. Du trenger ikke å være fugleekspert for å gjøre din egen lille utflukt til reservatet, det er nok at du er nysgjerrig på omgivelsene, liker å vandre og vil ha litt forandring fra strandlivet. Fuglene du med stor sannsynlighet vil se er en fin bonus!

Hvis du foretrekker å stoppe ved stranden og være aktiv, kan du leie kajakker, pedalbåter og SUP-brett. Det finnes også en restaurant og bar på stedet der du i tillegg til strandklassikere som pommes frites og burgere også kan nyte spansk mat.

Et annet tips om aktivitet å anbefale i nærheten er en runde på den vakre Golf Canyamel golfbanen med sine 18 hull. Start dagen på stranden og fortsett deretter på golfbanen. Ingen vil klandre deg hvis du bor på stranden hele dagen. På Canyamel er det ikke nødvendig å stresse, golfbanen er der fortsatt dagen etter også.