Playa de Alcudia

Mallorca er et veldig populært strandreisemål blant oss nordmenn. På den populære ferieøya finner du alt fra vanskelig tilgjengelig rullesteinstrender til vidstrakte paradisstrender og små badeviker – alt omgitt av vakker natur og et innbydende hav.

En av Mallorcas mest berømte strender er Playa de Alcudia, en finkornet strand som strekker seg 3,5 kilometer langs den nordlige kystlinjen. Playa de Alcudia er et perfekt utgangspunkt for en vellykket strandferie, noe som merkes med tanke på mengden restauranter, lekeplasser, kaféer, butikker og ikke minst hotell som ligger ved siden av strandpromenaden som strekker seg langs en stor del av stranden.

Populær strand for familier med barn

Playa de Alcudia er en stor favoritt blant barnefamilier som lett kan vasse i det grunne vannet, men også for alle tilgjengelige fasiliteter i form av solsenger, oppbevaringsskap og parasoller. Det finnes også fasiliteter som dusj, toaletter og garderober, samt et eget lekeområde for barn.

På stranden kan du prøve en rekke aktiviteter, inkludert pedalbåter, kajakker, SUP-brett og til og med windsurfing (for øvrig et av de få stedene på Mallorca hvor det faktisk er mulighet for windsurfing). Langs stranden er det også tilgang til strandvolleyball, samt spesifikke områder med treningsutstyr. Playa de Alcudia er med andre ord Mallorcas svar på mange av de nevnte strendene i California, der utendørs treningsstudio, et utall badegjester og promenader er en del av sjarmen.

Strandpuls på et større badeby

Med andre ord, du drar ikke til denne stranden hvis du vil finne en bortgjemt badeperle på Mallorca, men heller for å oppleve strandpulsen på et større badested. Det finnes imidlertid roligere og livligere områder på stranden. Som utgangspunkt kan det sies at pulsen er høyere jo nærmere du kommer Port d'Alcudia, mens tempoet blir roligere nærmere Playa de Muro. Selv om badevannet ved stranden generelt er ganske rolig, kan det blåse opp til større bølger på ettermiddagen. Det er badevakter tilstede, men det skader ikke å være ekstra oppmerksom på vannforholdene.