Mallorcas 12 beste strender

Mallorca er kjent over hele verden for sine fantastiske flotte strender. Her har vi samlet sammen våre 12 favoritter.

1. Cala d’Or

Cala d’Or ligger på Mallorcas østkyst og har rundt 4 000 innbyggere. Navnet betyr «Den gylne viken» og lever opp til navnet sitt med hele fem vakre viker som er skapt for sol og bading; Cala Serena, Cala Ferrera, Cala Esmeralda, Cala Gran og Cala Llonga. Strendende er ikke like lange som på mange andre deler av Mallorca, men de er alle unike og veldig vakre når de skjærer inn i den klippefylte kysten. Mange viker var opprinnelig fiskehavner, men i dag fungerer de mer som småbåthavner. Og i hovedbyen Cala d’Or ligger en ekstra eksklusiv og vakker marina samt et bilfritt område fullt av butikker, restauranter og barer.

2. Cala Millor

Cala Millor betyr «den bedre viken» og ligger på Mallorcas østkyst rundt 70 kilometer fra Palma – og er kjent for å ha en av Mallorcas aller beste strandlinjer. Stranden er flere kilometer lang bred og har finkornet sand. Barnefamilier liker også det grunne vannet med svak skråning ned i havet. Her finner du en herlig promenade langs hele stranden som er omgitt av palmer og pinjetrær og strekker seg hele veien til nabobyen Cala Bona. I kvartalet nærmest stranden finner du restauranter, barer og shoppingmuligheter. I Cala Millor bor rundt 8 000 lokalinnbyggere, så samfunnet er en idyllisk småby med en sterk spansk kultur og følelse.

3. Alcudia beach

Alcudia er en av de aller mest besøkte byene på Mallorca og har vært det i årtier, ikke minst av barnefamilier. Det er den lange stranden som årsaken til populariteten, og stranden er virkelig noe for seg selv. 7 kilometer lang og bred med fin, silkemyk sand og svært langgrunt vann. Langs stranden finner du lekeplasser og ulike vannsporttilbud, som vannski, paragliding og vannskuter. Den har et stort utvalg og mange muligheter, og er omgitt av strandbarer og restauranter. Den første halvdelen, mellom Alcudias havn (Port de Alcudia) og Ciudad Blanka, er mest besøkt, og det er også her man finner flest tjenester. Lengre mot Playa de Muro blir avstanden mellom solbaderne større.

4. Playa de Muro

Playa de Muro ligger i Alcudiabukten, rundt fem kilometer fra havnen Puerto de Alcudia. Feriebyen er omgitt av vegetasjon og er roligere enn naboen Alcudia – men stranden er like herlig. Nærmest Alcudia i nord/vest er aktiviteten størst med mange hoteller og restauranter, i midten blir det roligere, for så å bli nesten folketomt i sør. Der finner du den roligste delen, kalt Es Comu, som ligger uberørt til med pinjetrær og einer på de høye sanddynene på bakkanten av stranden. Kommer du nærmere byen Can Picafort i sør, øker turistantallet igjen, og det blir mer likt områdene nærmest Alcudia.

5. Es Trenc

Den to kilometer lange stranden Es Trenc har lenge vært omtalt som en av Mallorcas beste – og i visse sammenhenger også som en av de beste i Europa – på grunn av strandens finkornede hvite sand og krystallklare vann i skiftende turkis og himmelblått. Her finnes ingen mulighet for vannsport, begrenset servicetilbud og stranden er helt naturlig og omringet av sanddyner, busker og trær.
Den har nylig blitt en del av regionens naturreservat, og i den forbindelse ble deler av den stengt for turister. Visse strandbarer har også blitt revet for å bli erstattet av midlertidige varianter som kan tas opp og ned i sesongen. Dette påvirker tilbudet, som nå anses som ganske begrenset. Det ligger flere restauranter i byene rundt omkring. Siste nytt fra høsten 2018 er at stranden er helt åpen igjen.

6. Cala Mesquida

Nær Capdepera i den nordøstlige delen av Mallorca finner du stranden Cala Mesquida. Denne stranden er pittoresk og ligger i et naturskjønt område i en relativt åpen vik. Stranden er 350 meter lang, er dyp med sanddyner som strekker seg langt bakover og blandes med grønn natur, og det krystallklare vannet har en intens turkis farge. Den er grunn og barnevennlig så lenge det ikke blåser – da blåser det fort inn ganske høye bølger på den ubeskyttede stranden, til glede for surfere. Servicetilbudet er begrenset, men du finner et fåtalls restauranter og kafeer.

7. Port de Pollenca (Port de Pollensa)

For den som ser etter en virkelig vakker strand, anbefales Port de Pollenca, som ligger nær Alcudia på det nordlige Mallorca. Her får du fantastisk utsikt over de mektige Sierra de Tramuntana-fjellene som rammer inn den brede stranden. Vannet er grunt og barnevennlig, det finnes et bredt vannsporttilbud med segling, snorkling og dykking, og det kommer mange kitesurfere og brettseilere til stranden for å more seg i de gunstige vindene. Badebyen Port de Pollenca er en sjarmerende gammel fiskeby som også lokker med småbåthavn, restauranter og omgivelser med vakker natur.

8. Portals Nous

Det naturskjønne og eksklusive kystsamfunnet Portals Nous ligger drøyt en mil vest for Palma, rett ovenfor den luksuriøse havnen Puerto Portals. Her finner du flere fine badeviker, og midt i det hele ligger en 100 meter lang, relativt bred sandstrand med fin, gyllen sand: Playa Oratorio. Stranden er liten og velbesøkt, men sjeldent trang, og den har vakker utsikt ut mot havnen og en liten øy rett utenfor stranden.

9. Palma beach

Palmas største strand, Playa de Palma, begynner litt øst for byen og strekker seg nærmere 5 kilometer. Den er svært bred og har en myk skråning ned i havet, som også gjør den perfekt for barnefamilier. Her finnes alle tjenester man kan tenke seg, fra restauranter til solsenger og parasoller, dusjer og toaletter og et gedigent vannsporttilbud. Det går en bred strandpromenade langs hele stranden, hvor du finner enda flere restauranter og butikker på rekke og rad. Du finner enda vakrere strender enn Playa de Palma et lite stykke fra byen. Cala Mayor, Illetes og Cala Comtesa er alle populære strender nær Palma.

10. Cala Llombards

Cala Llombards er like vakker som velbesøkt, med mange turister på et lite område. De postkostvakre omgivelsene veier opp for besøkstallet – her blir du lamslått av dramatiske, pinjetredekte grønne klipper på begge sider av stranden, som gjør at bukten nesten føles som en lagune med et intenst turkist vann. Den er bare 55 meter bred, men likevel hele 150 meter dyp. Stranden gjør seg perfekt for både rolig bading og snorkling.

11. Cala Mondrago

Mellom to steinete odder finner du den barnevennlige stranden Cala Mondrago. Den ligger rundt 8 kilometer sør for Cala d’Or på Mallorcas sørøstlige kyst. Stranden omgis av små klipper, vandrestier og barskog. Stranden byr på fasiliteter som solsenger, parasoller, dusjer og restaurant, og den pittoreske utsikten lokker mange besøkende, både i høy- og lavsesongen.

12. Cala Deia

Stranden Cala Deia ligger mellom Soller og Valldemossa på Mallorcas nordvestre kyst, nær byen med samme navn. Det er en liten strand av rullestein, rundt 70 meter lang og 10 meter bred. Her ligger to restauranter som serverer god mat og ikke minst fersk fisk, og stranden lokker også med gode snorkleforhold og mulighet for å hoppe ned fra de omgivende klippene i det mørketurkise vannet.