Cala Varques

Den sjarmerende stranden Cala Varques ligger mellom byene Porto Cristo og Porto Colom på Mallorcas østlige kyst. Den rolige stranden ligger i en vakker vik, har fin gyllen sand på grensen til hvit, er relativt langgrunn og har samme vannfarge som i Karibia – mørk turkis. Stranden i seg selv passer godt for de yngre barna med myk sand og grunt vann, men det er verdt å merke seg at det tar rundt 20 minutter å gå fra parkeringsplassen. Veien er steinete og vi anbefaler å ta med gode sko, for den er ikke særlig tilrettelagt. Du kan også nå stranden med båt, og på dagtid ankres det av og til opp flere båter i utkanten av viken. Det er likevel strandens avsidesliggende beliggenhet som gjør den så rolig, til tross for størrelsen og de vakre omgivelsene. Den har oftest betydelig færre besøkende enn mange av de andre strendene på Mallorca. Antall turister på stranden kan likevel variere, så forvent ikke å få stranden helt for deg selv – flere og flere har innsett at Cala Varques er en av Mallorcas vakreste strender. Den er rundt 90 meter lang og 60 meter bred.

Cala Varques er også populær for de gode mulighetene for snorkling. Noen ganger kan det likevel komme bølger siden stranden ligger utsatt for vind på øyens østkyst. Men det er også den litt ville følelsen som gjør stranden så tiltrekkende. Stranden omgis av golde klipper og steinete grotter dekket av forblåste busker og pinjetrær. Er du heldig, får du se både reptiler, fugler og ville skilpadder.

Ingen fasiliteter på Cala Varques

Lengst sør på stranden finner du lave klipper og steinformasjoner som er morsomme å klatre på og utforske. Fortsetter du rundt den lille odden, dukker det opp en annen liten vakker strand – som er ekstra populær blant nudister. Tidligere var Cala Varques en nudiststrand, og fortsatt finner man variert bekledning blant de besøkende.

Det finnes ingen direkte tjenester på denne lille stranden, så hit må du ta med din egen piknik. Det finnes en «pop-up-bar» som vanligvis er åpen, og man kan kanskje få kjøpt noe av lokalbefolkningen, men det er ingen garanti. Det finnes heller ingen solsenger eller parasoller på stranden. Her serveres du en ekte postkortvakker strand akkurat som den er.