Cala Mondragó

På den sørøstlige delen av Mallorca, i nasjonalparken Mondragó Natural Park, finner du Cala Mondragó, som regnes som en av Mallorcas mest populære strender. En grunn til dette er at hele området hvor Cala Mondragó befinner seg, ble erklært som nasjonalpark i 1992, som har bidratt til å bevare strandens unike karakter. Visst finnes det turistmasser her også, særlig på sommeren, men unngår du de mest turisttette periodene, venter en strandopplevelse ut over det vanlige.

Stranden Cala Mondragó er også kjent under navnet Caló de sa font de n’Alis og består av en badevik med en tilhørende 75 meter lang sandstrand med den herligste hvite sanden du kan tenke deg. På hver side av stranden, som måler drøyt 6 meter i bredden, ligger to landtunger av stein som er dekket av pinjetrær.

Om du ikke ønsker å pakke med din egen strandpiknik, finner du noen forskjellige restauranter og barer som du kan besøke i nærheten av stranden.

Naboen og søskenstranden Cala S’Amarador

I gåavstand, bare 400 meter lenger borte, ligger den større nabostranden Cala S’Amarador. Storesøskenet med sine 145 meter lange strandlinje, som også tilhører nasjonalparken, er dermed nesten dobbelt så lang som Cala Mondragó. Du må bare besøke Cala S’Amarador hvis du likevel er i nærheten. Stranden ble stemt frem av drøyt 3000 bidrag som Europas beste strand for rundt ti år siden.

Akkurat som Cala Mondragó, er også nabostranden ganske langgrunn, som gjør at strendene passer perfekt for småbarnsfamilier. Vannet inne i badeviken er vanligvis rolig, og sikten er klar. Begge strendene har et lite antall solstoler og parasoller som kan leies. Men det finnes ingen dusjer på stedet, og toalettfasilitetene er veldig enkle. Ta med eget snorkelutstyr. Det er ikke mulig å leie noe strandutstyr bortsett fra noen padlebåter.

Blir tempoet på stranden mot formodning alt for rolig for din smak, finnes det en hel nasjonalpark å ta sikte på i området. Her venter gåturer, raviner og mengder av storslagne naturopplevelser. En stor del av nasjonalparken kan også utforskes fra sykkelsetet.