Cala Llombards

En strandperle på det sørøstlige Mallorca

Krystallklart vann og fantastiske omgivelser på den vakre Cala Llombards stranden, bilde.
Vakre Cala Llombards - stranden er 55 meter lang og 150 meter bred!

Alle er enige om at Asia, Stillehavet og Karibia kan by på de mest fantastiske paradisstrendene, men de europeiske alternativene er slett ikke noe å kimse av. For den som gjør litt strandresearch, venter det mange badeperler, ikke minst på vakre Mallorca.

For deg som liker mindre og naturskjønne strandvarianter med en personlig følelse og storslåtte omgivelser, er stranden Cala Llombards på Mallorcas sørøstlige kyst et utmerket alternativ. Den nærliggende byen Cala Llombards er et relativt rolig bostedsområde som stort sett består av villaer. Selve stranden måler bare 55 meter i lengden, og drøyt tre ganger så mye i bredden.

En bortgjemt badevik med krystallklart vann

Badeviken er omgitt av store trekledde klippeformasjoner på begge sider av strandlinjen, som skaper en beskyttet og rolig badevik. Det krystallklare vannet i viken er utmerket for snorkling, og når du kjenner den fine sanden mellom tærne, får du lyst til å bli der i timevis. De omkringliggende klippene, det turkisblå vannet og den lille strandlinjen bidrar til en helhetsopplevelse som definitivt er verdt å besøke under oppholdet ditt på Mallorca.

Man kan leie både parasoller og solstoler på stedet. Har du med deg barn og skal bruke noen timer ved stranden, kan det være verdt å leie i hvert fall en parasoll, ettersom solen steker skikkelig på dagen.

Ved stranden ligger det også en liten bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks. For å unngå dyre priser og dårlig utvalg, kan det være smart å pakke med seg en egen liten nistepakke å supplere med. Den nærmeste restauranten ut over strandbaren ligger drøyt en kilometer unna, inne i den lille byen Cala Llombards.

Tips for å komme deg frem:

  • Ettersom det ikke går noe offentlig transport til Cala Llombards, er (leie)bil den enkleste måten å komme seg frem på. Det tar drøyt et kvarter å kjøre fra den større byen Santanyi. Det ligger en avgiftsbelagt parkeringsplass som tilhører Cala Llombards beach ca. 4–500 meter fra stranden.
  • Husk at stranden er veldig populær i høysesongen, som gjør at både parkeringen ved stranden og selve stranden risikerer å bli full. Har du mulighet for å komme hit tidlig på morgenen? Gjør det for å få den beste opplevelsen av stranden.
  • Om du bestemmer deg for å ta en stranddag ved Cala Llombards, anbefaler vi også et stopp ved den nærliggende steinformasjonen Es Pontas, som er formet som en steinbro ute i vannet.