Cala Llombards

Alle er enige om at Asia, Stillehavet og Karibia kan by på de mest fantastiske paradisstrendene, men de europeiske alternativene er slett ikke noe å kimse av. For den som gjør litt strandresearch, venter det mange badeperler, ikke minst på vakre Mallorca.

For deg som liker mindre og naturskjønne strandvarianter med en personlig følelse og storslåtte omgivelser, er stranden Cala Llombards på Mallorcas sørøstlige kyst et utmerket alternativ. Den nærliggende byen Cala Llombards er et relativt rolig bostedsområde som stort sett består av villaer. Selve stranden måler bare 55 meter i lengden, og drøyt tre ganger så mye i bredden.

En bortgjemt badevik med krystallklart vann

Badeviken er omgitt av store trekledde klippeformasjoner på begge sider av strandlinjen, som skaper en beskyttet og rolig badevik. Det krystallklare vannet i viken er utmerket for snorkling, og når du kjenner den fine sanden mellom tærne, får du lyst til å bli der i timevis. De omkringliggende klippene, det turkisblå vannet og den lille strandlinjen bidrar til en helhetsopplevelse som definitivt er verdt å besøke under oppholdet ditt på Mallorca.

Man kan leie både parasoller og solstoler på stedet. Har du med deg barn og skal bruke noen timer ved stranden, kan det være verdt å leie i hvert fall en parasoll, ettersom solen steker skikkelig på dagen.

Ved stranden ligger det også en liten bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks. For å unngå dyre priser og dårlig utvalg, kan det være smart å pakke med seg en egen liten nistepakke å supplere med. Den nærmeste restauranten ut over strandbaren ligger drøyt en kilometer unna, inne i den lille byen Cala Llombards.