Cala Deia

På Mallorca finnes strender i alle mulige tenkbare former, både myke hvite sandstrandsvarianter og villere varianter i stein. På det nordvestlige Mallorca, rett nord for Palma de Mallorca, ligger klippestranden Cala Deia omgitt av fjellkjeden Tramuntanafjellene. Stranden og den tilknyttede viken ligger akkurat utenfor den populære fjellbyen Deia, og mange velger å komme hit med båt for å ankre opp for dagen.

Cala Deia er ingen klassisk turiststrand i den grad at du kan forvente deg lange rader med solstoler, fargerike parasoller og vidstrakte sandstrender så langt øyet kan se. Dette er i stedet en drøyt 70 meter lang kyststripe som stort sett består av klippeblokker og steiner i forskjellige størrelser og til slutt leder ut i et grønnblått og kjølig hav. Cala Deia er med andre ord en strand for deg som foretrekker naturstrender og dramatiske kyststriper, som gjør at stranden ikke er optimal for barnefamilier.

Snorkle og svømme i krystallklart vann

For å aktivisere seg i timene ved Cala Deia velger mange å snorkle, svømme eller brettpadle. Det er svært gode snorkleforhold et stykke ut i viken. Strandgjestene må likevel ta med sitt eget utstyr ettersom man ikke kan leie noe ved stranden. Mange velger også å utforske de omkringliggende klippene og vandre opp til tårnet som ifølge myten skal ha vært et pirattårn. Glem ikke å ta med behagelige sko; flippflopper er ikke å anbefale på dette underlaget.

Om sulten begynner å rive i magen, har man to velkjente restauranter å velge mellom. Den første heter Ca´n Lluc og ligger rett ved stranden. Her kan du komme som du er og få servert klassiske og enklere mallorcanske retter med inspirasjon fra Middelhavet. Den andre restauranten heter Ca´s Patro March og ligger et stykke opp på klippene med en makeløst fin utsikt over havet. Denne restauranten er litt finere og krever i prinsippet du bestiller bord i forveien for å få plass.