Cala Agulla

Innbydende hvite sanddyner, Mallorcas karakteristiske pinjetrær, forblåste planter og et uendelig hav som skimrer i alle farger av blått – alt omsluttet av de myke fjellknausene som til en viss grad er en del av det beskyttede naturområdet Llevant Peninsula Natural Park. Den vilt vakre og drøyt 500 meter lange stranden Cala Agulla er verdt å oppleve under besøket ditt på Mallorca. Faktum er at strandens størrelse kan variere over tid avhengig av havstrømmene. Om det blåser fra vest, blir stranden større, men blåser det fra øst eller nord, blir strandoverflaten mindre.

Stranden ligger på Mallorcas nordøstlige kyst, drøyt to kilometer fra den lille middelalderbyen Capdepera. Det finnes flere resorter og villaer i nærheten, som bidrar til en blandet skare av besøkende på stranden. I høysesongen, spesifikt juli og august, er stranden et veldig populært tilholdssted. Vil du unngå folkemassene, bør du med andre ord unngå disse månedene, eller eventuelt komme hit tidlig på morgenen for å få stranden for deg selv.

Vannet er rent og sikten klar, men tenk på at det finnes flere steiner under overflaten som du bør være oppmerksom på når du vasser eller svømmer i havet.

Aktiviteter og hvordan du kommer deg til Cala Agulla

Her finnes et relativt stort utvalg av aktiviteter for den vil ha litt adrenalin til strandbesøket, blant annet klassiske padlebåter, kajakk og brettpadling. For ballinteresserte badegjester, er det satt opp et par strandvolleyballnett. Ved stranden kan man leie parasoller og solstoler, og der er også toaletter og dusjer tilgjengelige. Siden stranden er såpass velbesøkt, har den også badevakter på plass. Hold oppsikt over flaggene som markerer hvor badevennlig havet er. Selv om vannet her vanligvis er ganske rolig, kan det raskt blåse opp og skape voldsomme bølger.

Blir du sulten, ligger der et fåtalls strandbarer som tilbyr lettere snacks og drikke. Det finnes også en klassisk restaurant med sitteplasser.