Verdt å vite om Madrid

 • Hovedstad

  Madrid
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Spansk
 • Befolkning

  45 560 000
 • Tidsforskjell

  0/-1 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
ca. 80,-

1,5 liter vann
ca. 6,-

Priseksempel fra Playa del Ingles

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Madrid kan du bestille leiebil for en eller flere dager gjennom oss.

 • Innbyggere

  Madri har ca. 3,2 millioner innbyggere.

 • Gå ikke glipp av dette

  På Chocolateria San Ginés samles morgenpigge og nattranglere for å spise churros, en slags fritert avlang munke, som gjerne dyppes i sjokolade eller kaffe med mel. Å spise churros er den beste starten på dagen! Du finner det på de fleste bakerier og spisesteder, men på San Ginés løftes churros til kunst. En klassiker!

  Estadio Santiago Bernabeu er hjemmearenaen til fotballklubben Real Madrid. Ja, det er et gullkorn uten tvil! I sportsbladet As eller Marca finner du en oversikt over når laget spiller i Madrid.

  Madrid har en naturlig plass på listen over en europeisk kunstoddyssé. Her finnes det flere store musser med utsøkte kunstamlinger, blant annet Pradomuseet – et av verdens fornemste med verk av Goya, El Greco, Velazquez og Tizian. På Madrids sentrum for moderne kunst, Centro de Arte Reina Sofia, gjenskapes blant annet Picassos berømte maleri "Guernica".

  På litterære og klassiske Café Gijón har forfattere og journalister alltid samlet seg for å diskutere alt mellom himmel og jord. Svarthvitt-bilder på veggene, skinnsofaer og søyler i smijern gir lokalene en spennende atmosfære.

 • Reise med barn

  Madrid er en familievennlig storby med gode kommunikasjonsmuligheter for deg som reiser med barn. Det finnes også mange lekeparker, parker, museer og andre severdigheter som passer for barnefamilier.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Madrid går med rutefly, noe som innebærer at du kan bestille en reise til den spanske hovedstaden med fleksibel reiselengde.

  TUI har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS fra to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Restauranter og fornøyelser

  Madrid har restauranter og spisesteder i alle prisklasser. Det finnes mange trivelige tapas-restauranter over hele byen.

 • Shopping

  Madrid har et stort utvalg av shopping med alt fra store merkekjeder til små lokale butikker. Gatene Calle Preciados, Puerto de la Sol og Gran Via er tips for deg som liker merkeshopping og shopping fra de store kjedene. Når du vil utforske litt mindre butikker med lokal karakter kan du f.eks. besøke Calle Toledo bak Plaza Mayor.

  Spesielt for Madrid er også de mange velassorterte smykkebutikkene. Byen er også en gullgruve for den antikkinteresserte – i Salamanca og gamlebyen ligger antikvitetsbutikkene tett i tett. Det tidligere fiskemarkedet Mercado Puerto de Toledo huser i dag fasjonable merkevarebutikker med fokus på mote, design og interiør.

  Hver søndag er det livlig langs gaten Riber de Curtidore i nærheten av Puerto del Moro i Madrids eldre bydeler. Her ligger El Rastro som sies å være en av verdens største loppemarkeder. En morsom og spennende opplevelse venter, med mulighet til å finne alt fra antikviteter og bruktmøbler til porselen. Med litt flask gjør du et virkelig kupp!

 • Transport og kommunikasjon

  Barajas Airport (MAD) ligger 12 km nordøst for Madrid sentrum. Taxi til sentrum tar ca. 30–50 minutter. Den beste og billigste måten å komme seg til sentrum på er med T-banen til Nuevos Ministerios som tar ca. 30 minutter.

  T-banen er den enkleste og mest effektive måten å forflytte seg på i Madrid. Du kan i tilllegg ta T-banens linje 8 til og fra flyplassen. Det finnes også et godt utbygget bussnett og pendeltog som tar deg lenger ut fra sentrum enn T-banen. Du bruker samme billett på all transport og en enkelbillett koster ca. 1,5–2 euro.

 • Tidsforskjell

  Ingen tidsforskjell mellom Norge og Spania.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Valuta og kredittkort

  Valuta: Euro (EUR).

  Kredittkort aksepteres de fleste steder.

  Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.