Cueva de los Verdes

Vulkangrotten Cueva de los Verdes (Green Caves), som ble skapt etter et utbrudd fra Corona-vulkanen for flere tusen år siden, er en av Lanzarotes aller mest spennende steder. Hele tunnelen er seks kilometer lang, og med det en av verdens aller lengste og mest spektakulære. Den strekker seg fra vulkanens krater hele veien ut i havet på Lanzarotes kyst, og ytterligere 1,5 kilometer under havet. Cueva de los Verdes er en av to mulige utflukter for å oppleve vulkangrotten.

Et annet alternativ er Jameos del Agua.

Vulkangrotten har en lang historie, og ble brukt på 15- og 1600-tallet av lokalbefolkningen som beskyttelse mot pirater og kraftig uvær. Allerede på 1800-tallet ble grotten en turistattraksjon så vel som et sted som tiltrakk seg eksperter og forskere. I dag er grotten med sine tunneler og grotter et must for besøkende til Lanzarote som vil oppleve noe helt unikt, langt bortenfor sol og bad.

En ny verden under Lanzarote

Når du stiger ned i denne vulkangrotten, får du følelsen av å gå inn i en annen verden. Fra det solrike Lanzarote åpner det seg en skjult verden under jorden, og med en guide får du utforske en av verdens aller største og mektigste vulkanske tunneler.

Tunnelene i Cueva de Los Verdes består av en kompleks labyrint med ganger, enorme grotter og huler på ulike nivåer. For å øke opplevelsen for turistgruppene er det satt opp lyskastere som lyser opp klippeformasjonene i en rekke ulike farger. I bakgrunnen spilles det stemningsfull musikk som skaper en magisk opplevelse. Strekningen besøkende guides langs, er knapt to kilometer lang og opplyst for å forsterke naturens egne mesterverk.

En av grottene er gjort om til et konsertlokale som byr på enestående akustikk. Den effektfulle belysningen mot de golde klippeveggene skaper en unik bakgrunn for ulike opptredener.

Et annet spesielt stopp langs turen i vulkangrotten er en liten sjø med ekstra flott belysning som er designet av kunstneren Jesús Soto.

Guidet tur i Cueva de los Verdes

Den guidede turen langs Cueva de los Verdes tunneler tar omtrent en time og passer for voksne så vel som barn fra skolealder. Ruten er rundt 1,5 kilometer lang, krever gode sko og består av et ujevnt underlag, nivåforskjeller og trapper, og går delvis gjennom trange korridorer og under lavt tak. Til tross for disse innslagene anses den likevel som en enkel vandring.

Utflukten koster rundt 10 euro for voksne og 5 euro for barn fra 7 år (kan endres).

Det finnes også kombinasjonsbilletter for billigere priser om du planlegger å besøke flere attraksjoner på Lanzarote.