Papagayostrendene

Strender finnes det mange av på Kanariøyene, formodentlig flere enn noen rekker å besøke på en livstid. Klippefylte, sandete, myke, steinete, vindfulle, hvite, svarte, avsidesliggende eller stappfulle av turister – samtlige øyer byr på ulike typer strender. Hver og en har sin unike karakter og noe som utmerker akkurat den sammenlignet med andre.

På Lanzarote finnes det en rekke finkornede sandstrender og krystallklart vann som legger seg på minnet. Øyens sørlige spiss har ikke mindre enn seks strender som er relativt avsidesliggende og godt beskyttede i naturreservatet Los Ajaches. De seks strandnaboene er samlet kjent som Playas Papagayos, «Papegøyestrendene» på norsk. Til tross for at strendene er populære hos både lokale og tilreisende badegjester, kan man ofte finne en vik man kan ha helt for seg selv.

Papagayostrendene – seks ulike strender

  1. Playa Mujeres
  2. Playa Blanca.
  3. Playa del Pozo
  4. Playa del Congrio
  5. Playa de la Cera
  6. Playa Papagayo

Playa Mujeres er navnet på den største av Papegøyestrendene, den finner du nærmest feriebyen Playa Blanca. Dette er en bred og relativt ubeskyttet strand med en stor parkeringsplass som sammen med nabostranden Playa del Pozo også er kjent som en naturiststrand. Det samme gjelder Puerto Muelas og Playa del Congrio, som er navnet på to andre medlemmene av Papegøyestrendene. Playa de la Ceras består av gyllen sand og beskyttes av klipper på hver side. Den er nummer fem i strandkolleksjonen og ligger ved siden av Playa Papagayo.

Playa Papagayo – den mest besøkte

Sist, men absolutt ikke minst, har vi altså Playa Papagayo, kanskje den vakreste og dermed mest velbesøkte stranden av dem alle. Denne skjønnheten har også fått låne ut navnet sitt til den omtalte strandgruppen Papegøyestrendene. Playa Papagayo er formodentlig den mest barnevennlige stranden i området.

Om du kommer til Papegøyestrendene med bil, må du betale noen euro i bomstasjonen som befinner seg ved inngangen til naturreservatet. Veiene dit er ikke i veldig god stand, men det blir bedre etter at du har passert bomstasjonen. Man kan også ta en båt til strendene fra charterbyen Playa Blanca.