Barnevennlige strender på Lanzarote

Å finne en strand som faller både barn og voksne i snam er ikke alltid lett, men på Lanzarote har du lykken på din side. Her har vi listet opp fem strender som er perfekte for deg med barn – passe rolige, passe langgrunne, passe med restauranter og kaféer.

1. Puerto del carmen – Playa Blanca

I feriebyen Puerto del carmen ligger det tre strender, der den fineste heter Playa Blanca. Stranden har fått den europeiske utmerkelsen «Blått Flagg» som tildeles strender som stikker seg ut når det gjelder vannkvalitet, service og renhold.
Playa Blanca passer ekstra godt for barnefamilier. Den har myk gyllen sand og herlig varmt vann. Stranden ligger dessuten nær havnen, som har et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det tar bare 10 minutter å gå fra busstasjonen.

2. Costa teguise – Playa de las Cucharas

Costa Teguise er en badeby på Lanzarotes østlige kyst. Her ligger den 650 meter lange stranden Playa de las Cucharas. Lysegul sand sammen med klart vann og et godt tjenestetilbud gjør stranden til en selvsagt familiefavoritt. Her kan du leie solstoler, pedalbåter, og det finnes spesielle områder for ulike vannsporter, som f.eks. surfing og dykking. Parallelt med stranden går det en strandpromenade som er perfekt å vandre eller jogge langs om man trenger en pause fra all solbadingen. Har du mindre barn, er den nordlige delen av stranden best, siden vannet er roligst der takket være bølgebryterne.

3. Playa de Caletón Blanco – barnevennlige badeviker

Playa de Caletón Blanco ligger på Lanzarotes nordlige kystlinje og gir foruten herlige bad også en fin naturopplevelse. Stranden, som fått navnet sitt på grunn av den hvite sanden, består nemlig av flere koselige viker som ligger inneklemt midt i det mørke lavalandskapet. Også her må man gjerne ta med seg barn, da stranden er beskyttet av klipper i små laguner som blir grunne og varme ved lavvann. Men man kan også finne steder med dypere vann. Havet her er fantastisk turkist og danner en vakker fargepalett med den hvite sanden mot de mørke klippene. Kjør mot Orzola. Når du har kommet frem, kommer du til å se strendene som små hvite striper midt i alt det mørke. Ta med drikkevann og mat, for her finnes det knapt spisesteder.

4. Playa Flamingo – barnevennlig og tilrettelagt

Playa Flamingo ligger ved feriebyen Playa Blanca. Stranden er perfekt for barnefamilier siden vannet er rolig og stranden er myk og fin. Dessuten ligger det en mengde spisesteder og butikker i nærheten.
Dette er også en strand som er tilpasset for personer med nedsatt funksjonsevne.

5. Playa de Papagayo – barnevennlig i naturreservat

Det er seks Papagayo-strender på det sørlige Lanzarote, og de ligger i et naturreservat. Alle kjennetegnes av vakker sand og krystallklart vann. Den mest kjente stranden heter Papagayo og er også den mest velbesøkte. På Papagayo er vannet rolig siden stranden ligger i le mellom to klipper, og den er derfor særlig velegnet for barnefamilier.

Ettersom strendene ligger i en nasjonalpark, koster det et par euro å ta seg dit med bil.