/Puerto del Carmen

Sykling på Isla La Graciosa

av Johan Dahlberg, Guide Online, Mexiko

La Graciosa ligger like nord for Lanzarote og er en av de minste kanariske øyene. Her finnes det ingen turisme og det eneste tettstedet på øya består av sandveier og små, trivelige hus.

Fra Playa Blanca eller Puerto del Carmen kan du ta lokalbussen til hovedstaden Arrecife. På hovedbusstasjonen bytter du til lokalbuss og tar den til den lille fiskværet Orzola på Lanzarotes nordspiss. Fra Orzola går det daglig båter til La Graciosa, men sjekk båttidene på forhånd.

På La Graciosa er biler skjeldne, og den beste måten å oppleve øya på er med sykkel. I Caleta del Sebo, ved havnen der båten legger til, finnes det flere som leier ut sykler. Jeg anbefaler at du sykler nordover langs grusveien for å runde de små vulkanene. Til slutt møtes du av en vakker strand, omtrent så langt nord på Kanariøyene som det er mulig å komme. Bølgene her slår fint mot klippene ute i vannet og stranden er bred.

På vei tilbake fortsetter du langs veien for å runde vulkanen og etter en times effektiv sykling er du tilbake i havnebyen. Sjekk når båtene går så du ikke mister hjemreisen. Hvis du har tid til overs finnes det noen trivelige kaféer i havnen.

Det er trivelig å vandre rundt blant lokalbefolkningen i tettstedet Caleta del Sebo på Isla La Graciosa. Det er trivelig å vandre rundt blant lokalbefolkningen i tettstedet Caleta del Sebo på Isla La Graciosa.