/Lanzarote

Kunst på Lanzarote

av Johan Dahlberg, Guide Online, Mexiko

César Manrique ble født på Lanzarote i 1919 og han rakk å sette både et politisk og kunstnerlig avtrykk på øya før han døde i en bilulykke på 90-tallet. Han anses å være en av Lanzarotes fremste internasjonale personer, og når man besøker hans hjem, Fundación César Manrique, midt på øya forstår man hvorfor.

I hjemmet som er åpent for besøkere får man et innblikk i César Manriques kunst. De små rommene består av lyse innrede grotter med hvitmalte vegger og fantasifulle sofaer og møbler i ulike farger. I første etasje er det et vindu der lavalandskapet utenfor ser ut til å gå i ett med selve huset.

Rundt på øya finnes det utallige kunstverk og severdigheter signert Manrique. Kaktusparken Jardin de Cactus er et eksempel. Parken er oppbygd som et amfiteater og har mer enn ti tusen ulike kaktusarter.

Jameos del Agua på øyas nordspiss er en seks kilometer lang, naturlig skapt lavagrotte. Manrique har innredet grottens entré og skapt hva han selv kalte "verdens vakreste nattklubb". Via en smal passasje passerer du en naturlig innsjø med krystallklart vann, bebodd av en unik art av bline albinokrabber som bare finnes på Lanzarote.

På nordspissen ligger utsiktspunktet Mirador del Rio, bare noen kilometer fra Jameo del Agua, som Manrique også har satt sitt preg på.

Lei en bil og besøk Cécar Manriques mange kunstverk på Lanzarote. Lei en bil og besøk Cécar Manriques mange kunstverk på Lanzarote.

Jameos del Agua. Jameos del Agua.

Mirador del Rio. Mirador del Rio.