/Lanzarote

Kjør bil til Haria - Lanzarotes beste bilrute

av Johan, Guide Online, Mexico

Det er perfekt å oppdage Lanzarote på egen hånd med leiebil.

Jeg anbealer å kjøre nordover fra Playa Blanca eller Puerto del Carmen mot hovedstaden Arrecife. Ta sikte på byene Nazaret og Teguise, og hvis du er interessert i kunst skal du begynne med et besøk i kunstneren César Manriques hjem som ligger mellom hovedstaden og Nazaret.

Fortsett nordover fra Teguise med Haria som neste mål. Haria ligger i en palmerik dal, og kommer du sørfra kjører du langs en veldig vakker, svingete fjellvei. På toppen av fjellet, like før Haria, er det et fint utsiktspunkt.

Nede i Haria, som er betydelig mindre turistifisert enn f.eks. Puerto del Carmen, er det trivelig å rusle litt rundt. Etter en pause kan du fortsetter nordover mot kysten. Her finner du severdigheter og utsiktspunktet Mirador del Rio.

Avslutt utflukten med å kjøre tilbake til Arrecife. Besøk Gran Hotel, øyas høyeste bygning, og ta heisen opp til toppen. Her ligger det en kafé med 180 graders utsikt over hele byen og stranden ved hotellet.

Det er enkelt å leie bil på Lanzarote og veiene er stort sett bra. Trafikken er rolig og vi hjelper gjerne til med bilutleie på stedet.

Det er enkelt å leie bil på Lanzarote. Tenk på hvilken modell du ønsker og pass på at forsikringen er inkludert.  Det er enkelt å leie bil på Lanzarote. Tenk på hvilken modell du ønsker og pass på at forsikringen er inkludert. 

I Teguise er det marked hver uke. De andre dagene er det hyggelig å bare vandre rundt i byen rundt klokketårnet som er byens landemerke.  I Teguise er det marked hver uke. De andre dagene er det hyggelig å bare vandre rundt i byen rundt klokketårnet som er byens landemerke. 

På vei mot Haria og Mirador del Rio blir du møtt av dette landskapet.   På vei mot Haria og Mirador del Rio blir du møtt av dette landskapet.  

Efter en pause i huvedstaden Arricife er det på tide å kjøre hjemover igjen.   Efter en pause i huvedstaden Arricife er det på tide å kjøre hjemover igjen.