Pico de las Nieves

Mange forbinder Gran Canaria med solferie, og ikke så mye mer enn det. Faktisk byr øyen på storslåtte naturopplevelser for den som beveger seg bortenfor strendene, bassengene og solstolene. Er du ute etter en av Gran Canarias mektigste utsiktsplasser, er Pico de las Nieves (som kan oversettes til «Snøtoppen» på norsk) definitivt noe for deg.

Fjelltoppen befinner seg midt på øya og gir derfor en panoramautsikt i alle himmelretninger.

En fantastisk utsikt over øya

Jeg og mannen min valgte å bruke en hel dag av bryllupsreisen vår på Gran Canaria til å utforske Pico de las Nieves og omgivelsene. Forhåpningene våre ble oppfylt over all forventning – utsiktene over øyen ble vakrere og vakrere jo høyere opp leiebilen vår snirklet seg opp på veien mot toppen. Etter å ha kjørt gjennom skydekket og kommet tilstrekkelig høyt oppe på fjellplatået, kan man knapt se hvor havet slutter og himmelen begynner.

De bratte bakkene er like dramatiske som vakre, og utsikten over øyen er slående.

Tips – ta med piknikkurv og teppe

Synet av Pico de las Nieves i solnedgang er et fint minne og verdt å oppleve om du besøker Gran Canaria. Pakk om mulig med deg piknikmat, et teppe og litt varme klær (temperaturen faller raskt på kvelden), så har du de beste forutsetningene for å få en fin kveld.

Når solen har gått ned, venter neste naturopplevelse. Jeg har sjeldent sett en så stjernespekket himmel som over Pico de las Nieves, men så ligger det også betydelig nærmere himmelen enn de fleste andre steder.

Mange gjør som oss og leier en bil for å ta seg til øyens høyeste punkt. Det finnes steder hvor man kan stoppe bilen langs veien for å finne sitt eget personlige favorittsted på øyen. Mange velger likevel å dra til en spesifikk utsiktsplass for å få en fin og kameravennlig utsikt over solnedgangen i vest.