Palmitos Park

I nærheten av Maspalomas ligger Palmitos Park, Kanariøyenes største dyrepark. Under de store brannene på Gran Canaria sommeren 2007 ble hele parken ødelagt, men den ble åpnet på nytt året etterpå. I forbindelse med nyåpningen ble Palmitos fullendt med et delfinbasseng hvor besøkende nå kan få oppleve en fartsfylt delfinforestilling.

Ikke bare dyr i Palmitos Park

Det er ikke bare dyrene som lokker besøkende til parken, men også det vakre plantelivet i området. Orkidéhuset er fredfullt sted som er verdt å besøke. Det inneholder en imponerende samling orkidéarter. I parken finnes det også en kaktushage med et hundretalls ulike kaktussorter, noen av dem opptil fire meter høye.

Selv om parken er mest kjent som en papegøyepark, finnes det flere dyrearter på Palmitos. Fargerike fugler er likevel et gjennomgående tema. I The Cage of Lories får du sjansen til å se og lære mer om de fargeglade papegøyeslektningene fra Oseania. Her finnes også et område med en botanisk hage hvor du kan få nærkontakt med spennende fuglearter, slik som flamingoer og ulike pelikanarter. I parken kan du også få se emuer, pelikaner og tukaner. Du finner flere vakre flygende skapninger på sommerfuglavdelingen, som er Europas største og hvor hundrevis av sommerfugler flyr fritt.

Populært å kombinere utflukten

Andre steder som er verdt å merke seg, er akvariet, hvor det syder av alt fra giftige kirurgfisker til sjøhester, samt reptilavdelingen, hvor du blant annet kan se varaner. Til syvende og sist er det likevel øyen hvor primatene holder til som bruker å skape mest interesse blant besøkende. Her bor det flere gibboner som opprinnelig stammer fra Sørøst-Asia.

Disse bemerkelsesverdige lange armene gjør at de raskt kan forflytte seg mellom grenene.

Mange turister velger å kombinere en utflukt til Palmitos Park med et besøk på den nærliggende vannparken Aqualand Maspalomas. (LÄNKA till artikel 3.) Buss nr. 45 går regelmessig mellom Palmitos og Bahia Feliz, Playa De Inglés og San Agustin.