Casa de Coloón

For den historie- og arkitekturinteresserte, er Casa de Colón inne i Las Palmas historiske kvartal Vegueta et must. Disse kvartalene fungerte som Las Palmas bykjerne på slutten av 1400-tallet. Besøkende lokkes nå hit av stemningen og den vakre samlingen av bygninger bestående av kirker, museum og kunsthaller.

Vakker arkitektur i kolonistil

En av de mest omtalte bygningene er Casa de Colón, og det er lett å forstå hvorfor. Det velkjente huset i kolonialstil imponerer med en storslått og særegen port, balkonger i mørkt tre og ikke minst gårdsrommet med sine mange steinhvelvinger og hager. Yngre besøkende trekkes ofte mot de snakkende papegøyene som holder til i bygningens gårdsrom.

I denne palasslignende bygningen bodde Gran Canarias første guvernør i sin tid. Navnet Casa de Colón kan oversettes til «Columbus’ hus» på norsk. Bakgrunnen for navnet er at den verdenskjente sjøfareren Christofer Columbus påstås å ha bodd i huset i forbindelse med sine gjentatte besøk til Kanariøyene.

Christofer Columbus’ hus har gjennomgått flere renoveringer og har blitt brukt på mange ulike måter gjennom årene. Siden begynnelsen av 1950-tallet har deler av huset fungert som museum, men det holdes også forelesninger, forskjellige utstillinger og andre typer arrangementer.

Historie og spennende kunst

På museet kan du finne gjenstander og historiebeskrivelser som er tilknyttet Christofer Columbus og hans reiser på verdenshavene mot «Den nye verden». Noen av gjenstandene som vises frem er skipsmodeller, navigasjonsinstrumenter og gamle sjøkart og kart. Museet fokuserer også på beskrivelser av Kanariøyenes og Amerikas historie.

Museets kunstsamling er en ytterligere grunn til å besøke Casa de Colón.

Bygningen er et populært innslag i Las Palmas historiske kvartal Vegueta, som ligger i den sørlige delen av Las Palmas. Museet, med inngang fra Colón St.1, er åpent for allmennheten alle dager i uken, med unntak for helligdager. Inngangen koster 4 euro.

I tilknytning til bygningen finnes det også et bibliotek med fri inngang, her gjelder inngangen fra Plaza del Pilar Nuevo Square.